Indoor Friesland : Elias 494 danst naar 72,19% in Grand Prix Freestyle

Marc Peter Spahn (BEL) - Elias 494 Indoor Friesland 2022 © DigiShots

Tijdens het spektakelstuk van de dressuur-zaterdag van Indoor Friesland, de Grand Prix Freestyle to Music oftewel de kür op muziek, reden Peter Spahn en Elias 494 met hun nieuwe kür naar een prachtige score van 72,19%. In een sterk en internationaal deelnemersveld eindigden ze daarmee op een zesde plek.

Imponerend en mysterieus

Het was genieten geblazen voor de dressuur liefhebber tijdens de Grand Prix Freestyle. Niet alleen stonden er grote namen op de startlijst, denk aan Dinja van Liere of de huidige wereldkampioene Charlotte Fry, de küren waren van artistiek hoog niveau. Zo ook die van Peter en Elias 494, die debuteerden met een nieuw kunststukje geproduceerd door Theo Holstein. Op imponerende en af en toe mysterieuze klanken danste de combinatie uit Niebert naar een sterke score waarmee ze zelfs enige tijd bovenaan het scorebord stonden. Uiteindelijk moesten Peter en Elias 494 hun meerderen erkennen in combinaties als Dinja van Liere en Hermes N.O.P. maar dat de nieuwe kür goed werd ontvangen bleek wel door het langdurige en luide applaus voor de zwarte hengst.

Friezentrein

Elias 494 was niet de enige KFPS (stamboek)hengst die zaterdagavond een danspasje in de arena waagde. Ook Lisanne Veenje en Wirdmer fan ‘e Boppelannen Ster Sport Elite (Beart 411) reden mee in de Grand Prix Freestyle en scoorden 65,035%. Voorafgaand aan de rubriek verschenen er zelfs meerdere KFPS stamboekhengsten in de ring als onderdeel van de show ‘De Friezentrein’. Onder leiding van Christa Larmoyeur lieten onder andere Arent 515 met Marijke Boelen, Ulbe 506 met Leonie Evink, Martzen 521 met Harmina Holwerda en Epke 474 met Sabien van Loenhorst zien dat het Friese ras zijn hoef niet omdraait voor een spectaculaire show.

Vorig artikelNieuwe tuigtalenten dienen zich aan
Volgend artikelIndoor Friesland: podiumplek voor Danielle Heijkoop en Kai Galloper (Uldrik 457) in Lichte Tour