Indoor Friesland: hengstencompetitie voor de sjees, met (onder voorbehoud) Elias 494

Nane 492 won in 2022 de Prijs der Besten, met Nynke Bouma (Foto: Digishots)

Indoor Friesland heeft op vrijdagavond 27 oktober weer een speciale avond met Friese paarden. Tussen de vele tuigrubrieken staat ook het kampioenschap KFPS stamboekhengsten voor de sjees gepland. Met op de startlijst (onder voorbehoud) Elias 494.

Zeven stamboekhengsten in één tuigrubriek

De afgelopen weken heeft de internationale Grand Prix hengst, die zich uit de dressuurwedstrijden heeft teruggetrokken, zich bekwaamd in het aangespannen werk. De vraag is of hij het op tijd onder de knie krijgt om in Leeuwarden in de ring te verschijnen. Voor het kampioenschap met de stamboekhengsten staan ook Gosse 526, Waander 512, Tymen 503, Jurre 495, Wardy 509 en (ook onder voorbehoud) Fryso 518 in de startblokken om zich te presenteren.

Spannende Friese paardensport

Het belooft een mooie avond te worden in Leeuwarden, waarbij ook de Prijs der Besten verreden gaat worden. Vorig jaar wist Nane 492 in een zinderende finale te winnen. Op de startlijst staan een aantal opvallend presterende Friese paarden die deze eretitel in aanmerking komen. Daarnaast zal ook het kampioenschap tweespannen voor de concourswagen en de open klasse en damesklasse voor de sjees beloven spannende sport op te leveren. Een programma dat op voorhand spectaculair gaat worden.

Van 20-22 en 25-28 oktober

Indoor Friesland is na de doorstart vorig jaar met deze 42-ste editie helemaal terug van weggeweest. Het evenement in het WTC in Leeuwarden start op 20 oktober, waarbij tot en met 22 oktober het hippische evenement in het teken van (internationale) dressuur staat. Ook daar zullen de Friese paarden hun opwachting maken. Van 25 tot en met 28 oktober staat het springen op de agenda, met op vrijdagavond 27 oktober een speciale avond voor de Friese paarden.

Klik hier voor de website van Indoor Friesland.

Klik hier voor de startlijst van de tuigrubrieken.

Vorig artikelSfeervol Indoor Beilen brengt verschillende tuigwinnaars
Volgend artikelUlbe 506 Sport Elite en Intermediaire I geklasseerd