Indoor Friesland: top tien notering voor Remy (Alwin 469) en Hennie in PSG

Hennie Roffel (NED) - Remy Martin TKJ Indoor Friesland 2023 © DigiShots

Op vrijdag 20 oktober hebben Remy Martin TKJ (Alwin 469) en amazone Hennie Roffel een top tien notering weten te behalen tijdens het CDI1* Prix St. Georges op de eerste dag van Indoor Friesland in Leeuwarden. Met een score van 69,46% eindigde de combinatie op een negende plaats achter grote namen als Dinja van Liere en Charlotte Fry.

Hoge cijfers

‘Het ging echt heel goed’, vertelt Hennie na afloop van haar proef. ‘We moesten een beetje wennen aan de hitte in de hal, wij zijn echte buiten rijders, maar we haalden hele hoge cijfers tot mijn fout in de series. Ik denk dat we anders wel dik over de 70% hadden gehaald’, aldus de trotse amazone. Vandaag kan de combinatie nog revanche nemen in de kür op muziek aan het begin van de avond op het prachtige internationale concours in de Friese hoofdstad. ‘We hebben er zin in en gaan ervoor maar ik ben nu al heel trots op Remy!’

Mooie scores voor Mees 497

Ook KFPS stamboekhengst Mees 497 en zijn vaste ruiter Peter Spahn reden vrijdag mee in de klasse Prix St. Georges. De combinatie uit Niebert liet een sterke proef zien die goed was voor een score van 66,675%. Hiermee eindigde de Tymon 456 nakomeling op een 14e plaats en mag ook hij zich vandaag nogmaals laten zien in de kür op muziek.

Vorig artikelExclusief voor KFPS-leden: Phryso magazine en archief online
Volgend artikelVoordracht aanvulling KFPS bestuur, ledenraad kiest nieuwe voorzitter