Indoor Friesland: Wie wordt kampioen KFPS stamboekhengst voor de sjees?

Kampioen KFPS stamboekhengst voor de sjees 2021 : Rommert 498 met Albert Lueks. Foto : Johanna Faber.

Vrijdag 21 oktober is het na 19 jaar weer zover; het kampioenschap KFPS stamboekhengst voor de sjees zal verreden worden op Indoor Friesland te Leeuwarden. Met vijf waardige deelnemers beloofd het een spannende strijd te worden in een verder ook zeer aansprekend avondprogramma.

Friese avond

Het WTC in Leeuwarden staat in het weekend van 19 tot en met 22 oktober in het teken van het springen én tuigen tijdens Indoor Friesland. Vanzelfsprekend zullen ook Friese paarden in de baan verschijnen, in het bijzonder tijdens de ‘Friese avond’ op vrijdag 21 oktober. Naast het kampioenschap KFPS stamboekhengst voor de sjees zullen ook het kampioenschap tweespannen voor de concourswagen en de Prijs der Besten verreden worden, vele shows te zien zijn en een zeer spectaculaire rubriek gesprongen worden.

Heinse 354

De deelnemers aan dit kampioenschap KFPS stamboekhengst voor de sjees staan garant voor een spectaculaire strijd. De kampioen van 2021, Rommert 498, zal proberen zijn titel te prolongeren maar heeft geduchte concurrentie in de vorm van Nane 492, Jurre 495, Siert 499 en Waander 512. De afgelopen jaren is het kampioenschap verschillende malen gewonnen door Eise 489 en Tsjalle 454, de laatste keer dat het kampioenschap tijdens Indoor Friesland werd verreden was de titel voor Heinse 354 met Sybren Minkema aan de leidsels.

Klik hier voor de website van Indoor Friesland met het programma en startlijsten.

Vorig artikelMare Show East Amerika: Gypsy KCF Kroon AAA (Hessel 480) algeheel kampioen (met video)
Volgend artikelKFPS op plek 18 van de WBFSH-ranking