Iris en Fedde (Meinte 490) de beste van de beste Young Friesians

Iris, moeder Karin en Fedde (Meinte 490) met links de organisatie Lineke en Rolinde Meursing en rechts juryleden J. de Nekker en P. Osterholt (Foto: Johanna Faber)

Fedde fân de pôle (Meinte 490 x Hinne 427) en Iris Sijtsma zijn zondagmiddag 17 juli gehuldigd als algeheel kampioen van de Horses2fly Young Friesian Dressage Competition in Tolbert

Fedde fân de pôle (Meinte 490 x Hinne 427) en Iris Sijtsma (Foto: Johanna Faber)

Ze wonnen de klasse met vijfjarige paarden en met drie overwinningen tijdens de selectiewedstrijden én de finale werden ze overtuigend allround kampioen, de beste van het hele sterke veld met jonge Friese paarden. Met 225,01% haalden Fedde en Iris een zeer hoge gemiddelde score voor haar wedstrijden.

Reeks overwinningen

Vorig jaar werden Iris en Fedde nog vijfde in deze competitie (met wel de hoogste score in de finale), maar toen waren ze nog maar enkele weken een combinatie. Inmiddels kennen ze elkaar anderhalf jaar en is er sprake van een hechte band, geeft Iris aan. ‘Als hij de dressuurring ziet weet ie wat er moet gebeuren, hij heeft een top karakter’, aldus Iris die dit jaar zeer waarschijnlijk ook de Alrako finale met hem gaat rijden. ‘daar staan we voorlopig nog op één in de selectiewedstrijden.’ Daarmee kan de succesvolle combinatie eigenlijk alle prijzen binnenhalen die er bij de verschillende competities voor jonge Friese dressuurpaarden te winnen zijn.

Vorig artikelGoud voor Yeske (Michiel 442) bij Horses2fly Young Friesian Dressage Competition
Volgend artikelGrietje Ster AA (Jouwe 485) fokdagkampioen Duitsland