Isann (Julius 486) en Helmer (Jurre 495) winnen Friesian Talent Cup Global Edition

Isann van Braukhusen Kroon AAA (Julius 486 x Fabe 348) met Sandra de Groot (Foto: Johanna Faber)

De eerste Friesian Talent Cup 2022 Global Edition is gewonnen door Isann van Braukhusen Kroon AAA (Julius 486) met Sandra de Groot en Helmer T. fan ‘e Boppelannen Ster (Jurre 495), gereden door Matthias Schneider.

Hoogste score Kroon AAA-merrie

Deze eerste Global Edition van de Friesian Talent Cup kende zeven deelnemers, zes hengsten en één merrie. En laat die ene merrie nu met 78,5 punten de hoogste score binnenhalen. De vierjarige merrie van Silvia Steinrücken haalde afgelopen mei nog 91 punten voor haar IBOP en daarmee verdiende ze het AAA én het Kroon predicaat.

Video beoordeling

Juryleden Femke Beljon en Kim Jacobi bekeken de video’s van de inzenders, voorzagen ze van scores en opmerkingen. Bij de hengsten/ruinen werd Helmer T. fan ‘e Boppelannen Ster (Jurre 495) als eerste geplaatst met 73 punten. Op korte afstand kwam Gouke fan Wettersicht Ster (Mewes 438), die met Nicole Nilges 72 punten haalde. Zowel Gouke, Helmer als Isann zijn van eigenaren uit Duitsland. De derde plek bij de hengsten/ruinen kwam uit Denemarken: Hidde AR Ster (Rommert 489) met Robina Breevaart met 68 punten.

Eerste Global Edition

Voor het team van de Friesian Talent Cup was dit de eerste keer dat ze een Global Edition organiseerden. De hoop was gevestigd op meer inzendingen om zo ook een live event in het buitenland te kunnen organiseren. Deze eerste editie heeft de jury een videobeoordeling gedaan en daarmee zijn deze resultaten ook de uitslag.

Vorig artikelLivestream fokdag Panningen – 2 juli
Volgend artikelHengsten aanmelden voor Verkort Onderzoek voor 1 augustus