Jacob van der Heide en Xander winnen zadelcompetitie

Jacob van der Heide met Xander (Haitse 425) wint in Rolde (Foto: Johanna Faber)

Op het 10-jarige Topgazon straten-/promotieconcours in het Drentse Rolde werd voor het tweede jaar op rij de finale van de Auto Joure XL competitie tuigen onder het zadel verreden.

Vorig jaar tweede, nu eerste

Vorig jaar was Jacob van der Heide met Xander (Haitse 425) al een grote kanshebber voor de overwinning maar kaapte Jelmer Ketelaar met GPD Teade (Tsjitse 387) dit net voor zijn neus weg. Dit jaar zat Jacob opnieuw stevig in de kopposities maar was het Lisa Minkema met Melle van de Lits (Wimer 461) die net zoveel kans nog maakte op de titel. De finale was dus de belangrijkste wedstrijd voor deze beide kopaanvoerders. Beide paarden lieten zich op de Hoofdstraat van Rolde bijzonder sterk zien en brachten de jury zelfs in verdeeldheid. De iets fijnere voorwaartse drang van Xander gaf uiteindelijk de doorslag waardoor Jacob de hoogste dubbele punten toebedeeld kreeg en de competitie won met Lisa Minkema als bijzonder sterke tweede.

Van vader naar dochter trofee

Xander was niet alleen onder het zadel in zijn element, ook voor de concourswagen imponeerde hij sterk. Hij won in handen van Luciel van der Kooi de ereklasse waarin naast de eer ook de Henk Emmens trofee kon worden verdeeld. De trofee die al vier jaar achtereen door Jelle van der Kooi werd gewonnen dankzij Vincent (Jasper 366) blijft door de winst van dochter Luciel in de familie. Xander deed vervolgens ook in de damesklasse, gereden door Mechteld van der Kooi goede zaken en wist ook hier te winnen. Albert Minkema pakte met Melle van de Lits de winst in de limietklasse.

Met Steffi van Boer zoekt Vrouw op de bok

Albert verscheen ook met zijn tweespan Melle en Zafirah van de Lits (Hessel 480) in de baan. Steffie Verhagen -bekend van Boer zoekt Vrouw- was in Rolde gastjury, evenals haar vriend Roel, en nam enthousiast plaats op de bok naast Albert, die de leidsels met een gerust hart even kon overdragen aan de paardenvrouw!

 

 

Vorig artikelJeugd voert boventoon in Duits Rhynern
Volgend artikelKoedie Ster Sport (Anders 451) ‘Best of Show’ in Noorwegen