Jacques Poppen met Horses2Fly Anniek winnaar KNHS-Witte van Moort Para Men Trophy

Voor het tweede jaar op rij heeft paramenner Jacques Poppen de finale van de KNHS-Witte van Moort Para Men Trophy gewonnen. Met Paard van het jaar 2018 Horses2Fly Anniek (Haitse 425) wist Jacques Poppen na een zeer spannende strijd de overwinning op zijn naam te zetten.

Jacques Poppen keek na de dressuur direct tegen een achterstand van ruim 5 punten aan. “De dressuur viel wat tegen. De baan liep iets af, er was een verloop van een meter tussen A en C, en ik kan niet remmen, dus dat resulteerde in een soort harmonica-effect”, legt Poppen uit. De paramenner, die in Zuid-Limburg met zijn Friese merrie Horses2fly Anniek aan de start verscheen, verkleinde het gaatje tot minder dan twee strafpunten door de marathon te winnen. Op vier van de zes hindernissen klokte Poppen de snelste hindernistijd.

De ontknoping van de finale in Hulsberg was spannend tot het einde. Jacques Poppen reed een foutloos vaardigheidsparcours, maar incasseerde 3,75 strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Dat verhoogde de druk op Den Elzen, die zich slechts 5,62 strafpunten kon permitteren. Helaas tikte de regerend Wereldkampioene Grade 2 twee balletjes van de kegels waardoor ze naar de tweede plaats in het eindklassement zakte en mocht Jacques Poppen, net als in 2018, zich als winnaar laten huldigen.

bron: KNHS/ fam.Poppen
foto: Trea Reitzema

Vorig artikelPeter Spahn en Elias 494 presteren in Ermelo
Volgend artikelEise 489 en Auckje fan ‘e Alde Ryd winnen kampioenssjerpen