Janne (Omer 493) draaft met veel balans naar kampioenschap twenters

Trotse fokker Anke Oosterbaan met de kampioen bij de twenters: Janne fan Synaeda (Omer 493) en voorbrenger Pieter Veenje (Foto: Johanna Faber)

Met vier aansprekende twenters  werd het een hele spannende strijd bij het kampioenschap bij de twenters tijdens de Centrale Keuring op vrijdag 17 september in Harich. De twenters deden niet veel voor elkaar onder qua beweging en looks. Toch stak Janne fan Syneada (Omer 493 x Stendert 447) van Anke Oosterbaan er net een beetje bovenuit vanwege haar balans en kracht in draf en pakte daarmee het kampioenschap volgens de jury. De langgelijnde Liefke fan ‘e Oasterein (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) van Mevr. Tj. Langhout-Bos met haar zeer aansprekende hoofd pakte vol overtuiging de reservetitel.

Veel kwaliteit en jeugdigheid

De veulenkampioen van de CK 2019, La Lique van de Meikade (Jehannes 484 x Pier 448) van Willem Lokhorst heeft zich goed ontwikkeld en kwam daarmee ook in de kampioensring bij de twentermerries. ‘De merrie heeft veel balans en ruimte in draf’, aldus de jury. De groep werd compleet gemaakt door de jeugdige Jaakje fan Wettersicht (Uldrik 457 x Tsjalle 454) van Gert van Dijkhuizen en Margriet Griffioen, die zowel in de voorronde als de kampioensring de handen op elkaar kreeg met haar flitsende draf.

Vorig artikelZeer complete Mokkeltsje (Ulbrân 502) pakt twee CK-titels
Volgend artikelPavo Fryso Bokaal vierjarigen voor Dukke (Maurits 437) en Fedde (Meinte 490)