Jeroen en Gijsbert oppermachtig in Exloo

Jeanet Dam - Gijsbert JD Subtop Exloo © DigiShots

Het was een succesvolle dag voor de “Friese” subtop-combinaties die zondag 6 februari aan de start verschenen tijdens het Dressuur- & Subtopweekend te Exloo. Zowel de Grand Prix rubriek als de Inter 2/Inter A rubriek werd gewonnen door een Fries paard.

Grand Prix op naam Jeroen en Peter

De Grand Prix rubriek kwam op naam van Peter Spahn en Jeroen Poll (Anders 451) die met 68,33% een dikke punt voorbleven op de nummer twee. Jeroen Poll was niet de enige Anders 451-nakomeling die Marc mee had naar het Drentse Exloo. In de Prix St. Georges verscheen de ruiter uit Niebert met de ruin Stall Myhre’s Koedie (stamboeknaam Koedie fan ‘e Hege Bregster Ster Sport AA) aan de start, die vanuit Noorwegen is gekomen om hier zijn Sport-Elite predicaat te behalen. Dit zeker niet zonder succes want met bijna 62% is de eerste winstpunt binnen.

Gijsbert en Jeanet winnen Zware Tour rubriek

Het was 6 maanden geleden dat Jeanet Dam en Gijsbert JD (Tsjalke 397) voor het laatst op concours waren geweest. Dat de combinatie uit Drachten geen wedstrijdritme nodig heeft om te scoren bewezen ze door de Inter 2/Inter A rubriek te winnen met 66.37% en twee punten los van de runner up.

Ook Mark en Olmo succesvol in PSG

Niet alleen in Exloo werden winstpunten gereden door subtop Friezen; in Pijnacker werden Olmo fan S (Uldrik 457) en Mark van Leeuwen tweede in de Prix St. Georges met 64,85%.

Vorig artikelFemmie, Tjeerd, Silke en Romke pakken Noordelijke mentitels
Volgend artikelHorses2fly KFPS Indoorcompetitie: monsterscore voor Dukke en Sandra