JongKFPS on tour in Denemarken

Foto: Ingrid Truijens

In het weekend van 18-20 oktober organiseerde het JongKFPS een excursie naar Duitsland en Denemarken. De bus vol jongeren – en iets oudere – bezocht verschillende fokbedrijven om de paarden te bekijken en de fokkerijstrategie te bespreken. Naast heel leerzaam was het vooral ook erg gezellig.

Fokkers van Ulbe 506

Vrijdagmiddag stond het bezoek gepland bij Stal Ellemose van Heidi en Jørgen Jørgensen in Denemarken. Dit gepassioneerde echtpaar is de fokkers van Ulbe 506 (Anders 451) en zo werd ook de moeder van Ulbe, Willy ‘fan Panhuys’ Ster Preferent (Anton 343), bekeken.

Fokkers van Yme 507

Stutteri Hyllested Østergaard was één van de hoogtepunten van de trip. Bij de familie Oosterhof, de fokkers van Yme 507 (Tsjalle 454), kon de moeder van de hengst bewonderd worden: Hadewich Hyllested Østergaard Model Sport (Bente 412). En ook de enterkampioene van de Centrale Keuring was er: Gerbrecht van de Marne (Jehannes 484). De familie Oosterhof is zo’n dertig jaar geleden vanuit Nederland naar Denemarken geëmigreerd en heeft een melkveebedrijf met 1320 koeien en evenzoveel jongvee opgebouwd.

Hengstenstation

Naast de fokbedrijven werd de dressuur­stal Helgstrand bezocht, genoemd naar de eigenaar Andreas Helgstrand, die ooit een bronzen medaille op de Olympische Spelen won. Een enorm complex met prachtig aangelegde buitenbanen waar zo’n 250 dressuurpaarden kunnen staan. Als verrassing hadden de dames bestuursleden ook nog een bezoek geregeld aan Blue Hors, een gerenommeerd hengstenstation waar handel en sport belangrijke peilers onder het bedrijf zijn. Op de terugweg naar Nederland werd het bedrijf van de familie Bothmer, Stal Van Den Meyerhöfen, bezocht.

Foto’s: Ingrid Truijens

 

Vorig artikelBritt, Martha, Joyce en Marell op K&PP Platformavond
Volgend artikelDrie merries verdienen Kroonpredicaat bij IBOP