Jubilerend JongKFPS: 15 jaar vol paardenvriendschappen

Van links naar rechts: Danielle van Vliet, Wendy van der Veen, Sabien Zwaga en JongKFPS voorzitter Merle Slagers met de 18-jarige Uwkje C Ster Sport Preferent Prestatie (Beart 411) die met Tahnee Visser een kür op muziek reed.

Het JongKFPS heeft op zaterdagavond 2 maart haar 15-jarig jubileum gevierd met een spetterende paardenshow. Samen met het 20-jarige JongKWPN werd er een avondvullend programma bij het Hippisch Centrum in Dronten in elkaar gezet, waar onder andere zeven KFPS stamboekhengsten zich presenteerden.

Oprichters in het zonnetje

Het JongKFPS bestuur – Merle Slagers, Mirjam Ruiter, Lisa van Gils, Sophie Leemans en Marije Schreven- zetten de oprichters van het JongKFPS in het zonnetje. Wendy van der Veen, Danielle van Vliet en Sabien Zwaga namen de bloemen in ontvangst, ook Herman Matthijsen en Emilie-Julie Bos – niet in Dronten aanwezig – stonden aan de basis van de jongerenclub. ‘Wij kenden elkaar helemaal niet toen het idee van het JongKFPS ontstond’, vertellen Wendy, Danielle en Sabien.

Meer dan 600 leden

Tijdens de eerste bezichtiging in 2009 werden de eerste plannen besproken. ‘We dachten aan zo’n 125 leden’, vertellen de oprichters lachend. Het JongKFPS – van 16 tot en met 35 jaar – heeft inmiddels meer dan 600 leden is nog steeds groeiende. ‘Je sluit vriendschappen voor het leven.’

Vorig artikelHummer (Elias 494) en Isabelle Vroomans Nederlands Kampioen M2: ‘Dit is een droom om mee te maken’
Volgend artikelNoordelijke menkampioenen: Gonne en Lutske, Liesbeth en Aat en Udo met tweespan