Jubileumfeest Zuid-Nederland met parade van kampioenen

Zilverschoon van Zomerstaete, fokdagkampioen Het Friesche Paard Zuid-Nederland 2018 Foto: Danielle Vink

Op zondag 4 en maandag 5 augustus staat het Friese Paard voor het 40ste jaar centraal tijdens de Friese Paardendagen in Hilvarenbeek. De fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland heeft tijdens deze jubileumeditie extra elementen aan het programma toegevoegd. Speciaal voor dit jubileum worden alle oud-kampioenen uitgenodigd om deel te nemen aan de parade van kampioenen

Dekhengsten, tuigrubrieken en shows

Zo wordt de kampioenskeuring in het maandagmiddagprogramma afgewisseld met aantrekkelijke showonderdelen. Presentaties van imponerende dekhengsten, tuigrubrieken en een presentatie van alle manieren waarop het Friese paard wordt gebruikt. Het optreden van de carrouselgroep Phaidra, bestaande uit 16 amazones in prachtige outfits, zal een hoogtepunt vormen.

Gratis entree

Volop genieten dus tijdens dit feestelijke jubileum van de Friese Paardendagen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op terrein ‘Laag Spul’, Laag Spul 6 te Hilvarenbeek. Entree is gratis. Aanvang zondag 4 augustus 9.00 uur, maandag 5 augustus 8.00 uur. Het feestelijke middagprogramma start om 13.00 uur.

Klik hier door voor het volledig programma van deze jubileumeditie

Vorig artikelOok tweespantitel naar Udo de Haan
Volgend artikelRenate Roling: ‘Oukje is een alleskunner’