Judith en Limited (Uldrik 457) weer in de ring: ‘De zomer is mijn favoriete periode om op concours te gaan’

Judith Pietersen en Limited Edition. Foto : Liane Bron.

Het was een tijdje geleden dat we Judith Pietersen en Limited Edition (Uldrik 457) voor het laatst in de dressuurring hadden gezien, maar inmiddels is de combinatie weer volop aan het starten en met succes.

Tweemaal bovenaan

De afgelopen weken reden Judith en haar ‘Lim’ tweemaal naar de eerste plek in de klasse Prix St. Georges met scores tot boven de 69%. ‘Lim is altijd ontzettend enthousiast op concours. Ik heb de afgelopen wedstrijden weer met veel plezier kunnen rijden!’, aldus Judith. ‘Om de ervaring hoeven we niet meer op pad. De zomer periode is mijn favoriete tijd om op concours te gaan, en daarom is de winter de ideale tijd om een wedstrijd pauze in te lassen en te focussen op de training. Net als vorig jaar heb ik hem ook dit jaar weer een “winter” wedstrijd pauze gegeven.’

Richting Grand Prix

De mooie scores in de Lichte Tour bewijzen dat er meer in het vat zit voor het KFPS Paard van het jaar 2017. Thuis wordt er zelfs al volop getraind voor de Grand Prix: ‘Ik ben ontzettend trots op hoe hij het hogere werk aanpakt. Zijn galop is altijd al erg sterk geweest, en dit komt nu ook weer terug in hoe snel hij de wissels om de pas oppakt. Daarnaast zijn ook oefeningen zoals de piaffe en passage iets wat hij eigenlijk erg snel leert. Hij biedt zoveel aan dat je hem moet beschermen, hij gaat echt door het vuur voor me.’

Geen haast

Ondanks de fijne trainingen en het gemak wat de elfjarige Uldrik 457 laat zien, is er zeker geen haast om de overstap te maken naar de Zware Tour. ‘Wanneer ik alle Grand Prix elementen aan elkaar kan plakken en hem hier klaar voor vind, wil ik de overstap gaan maken. Wanneer dit is? Dat voel ik als hij er aan toe is, en tot die tijd neem ik hem nog mee in de Lichte Tour. Mijn streven is om nog jaren in de Grand Prix te kunnen rijden, en daarom geef ik hem nu ook alle tijd.’

Drukke zomer

We hoeven de ervaren combinatie dus binnenkort nog niet in de ring te verwachten op het allerhoogste niveau. De amazone uit Voorst heeft het momenteel druk genoeg met het trainen van Limited Edition en het coachen van verschillende ruiters, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast jureert Judith ook nog af en toe dressuurwedstrijden. ‘Mijn leven is compleet en daar ben ik heel dankbaar voor!’

Vorig artikelBlog Margriet: Trix (Thorben 466) wacht met veulenen tot…..
Volgend artikel13 Sterren bij Stal de Mersken: Edda (Alwin 469) en Jildou (Ulbrân 502) Ster eerste premie