KFPS blijft werken aan aantrekkelijk maken keuringen en aanlegtesten

Groei in de fokkerij bewerkstelligen is een combinatie van marktontwikkeling, de vraag naar Friese paarden, en stimulering van de fokkerij. Keuringen en aanlegtesten moeten aantrekkelijk zijn en blijven om de fokkerij te stimuleren, zo kwam naar voren tijdens de jurybijeenkomst op vrijdag 10 december.

Professionalisering, opleiding en uniformering

Na de na- en herkeuring van de eerste bezichtiging werd een jurybijeenkomst georganiseerd. De kennismaking met Greetje Swart, manager keuringszaken stond op de agenda. Bovendien werd er van gedachten gewisseld om niet alleen in de grote vraag naar keuringen in binnen- en buitenland te kunnen voorzien, maar ook de kwaliteit en professionaliteit van het juryteam te kunnen waarborgen. Het jurycorps werkt aan verdere professionalisering, aan opleiding en uniformering. Onder andere communicatie en weerbaarheid zijn aandachtspunten, alsook een snellere doorstroom van juryleden en werving. Bij de inzet en verantwoordelijkheden hoort ook een vergoeding die hier recht toe doet.

Keuringsseizoen 2022

Ook het keuringsseizoen 2022 werd al in grote lijnen doorgenomen. Daarbij zorgt de enorme belangstelling voor het Friese paard over de hele wereld ervoor dat er meer vraag is naar keuringen in het buitenland. In februari staat een inhaalkeuring in de VS gepland, en een team zal naar Mexico en Guatamala afreizen. Daarna is het ook alweer tijd voor de eerste locatie- en stamboekkeuringen, met in de zomer de fokdagen voor 2022, waarvan de data al zo goed als bekend zijn. Zo staat het nieuwe keuringsseizoen alweer snel op de agenda en kunt u deze begin 2022 vinden in de agenda op de KFPS website.

Vorig artikelTweelingzussen Fleur en Fenne (14) rijden paarden uit de fokkerij van hun moeder
Volgend artikelLaatste IBOP van 2021 – livestream 16 december