Kai Galloper verkocht: ‘Dag grote vriend!’

Stoeterij Galloper maakte gisteravond bekend dat hun paradepaardje, hun boegbeeld, Kai Galloper Sport Elite (v. Uldrik 457) verkocht is. De nieuwe amazone van de elfjarige ruin is de in Canada gevestigde Agnes van Tweel.

Kai Galloper – stamboeknaam Knillis V. Fan de Miedwei – stond bijna drie jaar lang bij Stoeterij Galloper op stal. Hij werd gefokt door René Veenstra uit Stermerrie Tjikke V (Doaitsen 420), de volle zus van Sjouke 453. Hij vierde vele successen met de voormalige stalamazone van Stoeterij Galloper, Debby de Graaf, die hem van het Z2 tot en met het hoogste niveau uitbracht.

Once in a lifetime-paard

Toen Debby haar werkgever verliet dit voorjaar, nam Daniëlle Heijkoop de teugels van Kai over. Zij werd Nederlands en Europees kampioen Lichte Tour met hem en debuteerde in de internationale LT met bijna 70%. ‘Ongelofelijk wat wij met elkaar hebben bereikt, een paard waarvan men kan zeggen “once in a lifetime”, met een karakter dat je maar zelden tegenkomt’, schrijft Stoeterij Galloper op Facebook.

Veel belangstelling voor Kai

‘Ondanks veel interesse in Kai die wij steeds afgewezen hebben, hebben wij toch besloten Kai een nieuwe super plek te gunnen. Na meerdere positieve contacten met de nieuwe eigenaresse Agnes van den Tweel en het goede gevoel dat wij kregen gaat Kai naar Canada ‘Wij willen Agnes heel veel plezier en geluk wensen met Kai zoals wij dat ook met hem hebben gehad. Kai super bedankt voor de mooie momenten, wij hebben zo van jou genoten. Het gaat jou goed kerel!’

Echte sportfries

In de komende Phryso (die nu bij de drukker ligt) een interview met Daniëlle over ‘haar’ Kai Galloper. De Grand Prix-amazone roemt met name de werkwilligheid en instelling van Kai. ‘Hij is geen paard waar je hard aan moet werken. Hij is een paard dat van zichzelf veel looplust heeft, een must voor een “hoger” dressuurpaard. Als je hem op stal ziet, komt hij heel nuchter over, zonder bravoure. Onder het zadel waardeert hij zich echter voor 200% op, dan is hij een echte sportfries.’ (cd)

Bron: Facebook/Phryso | Foto: Jazmin Gonzalez

Vorig artikelWelk Fries paard wordt Paard van het Jaar 2022?
Volgend artikelSipke Jan Bousema gastheer tijdens FRIESIAN PROMS