Kantor van de Noeste Hoeve pakt eerste oranje rozet

Kantor van de Noeste Hoeve (Ulbrân 502 x Norbert 444) foto: Johanna Faber

De fraaie en lichtvoetig dravende Kantor van de Noeste Hoeve imponeerde naast moeder Elza Maaike van de Noeste Hoeve (v. Norbert 444) tijdens de eerste keuring van het seizoen op zaterdag 13 april in Harich de jury uitstekend te overtuigen. Zijn optreden leverde deze zoon uit de eerste lichting van Ulbrân 502 het eerste oranje rozet van het keuringsseizoen op.

Dubbel Preferent

De keuring in Harich verliep zeer wisselend, in diverse opzichten. Zo liet niet elk te keuren paard zich even fraai zien en deed het zonnetje hetzelfde. Toen het de beurt was aan de veulenboekhengsten kwam er zelfs natte sneeuw en hagel uit de lucht. Toch leek onder andere Brucht zich daar weinig van aan te trekken. Mooi gedragen liet deze volle broer van Wardy 509 (Hette 481 x Goffert 369) zich zien en werd ster, wat moeder Annegjen op haar beurt het dubbele Preferentschap opleverde.

Zes merries Ster

Bij de volwassen paarden was de oogst bij deze eerste keuring nog niet overweldigend. In totaal werden 6 merries Ster verklaard, allen met een tweede premie. Bij de driejarige merries werden twee ster, een dochter van Wolfert 467 en Jehannes 484. Thorben 466 mag twee vierjarige merries laten bijschrijven als nieuwe ster. Bij de vierjarigen werd ook een dochter van Jerke 434 ster met een tweede premie evenals een dochter van Hessel 480. Daarnaast verdienden ook 4 hengsten het Sterpredicaat. Naast Brucht waren dit zonen van Hessel 480, Fonger 478 en Jehannes 484.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Kantor van de Noeste Hoeve (Ulbrân 502 x Norbert 444) foto: Johanna Faber
Vorig artikelInschrijving voor selectie Mei Grand Prix nei Grand Prix 2.0
Volgend artikelExtra selectiewedstrijd Pavo Fryso bokaal dressuur in Middenbeemster