Karin Vermeulen wint Tinnen Menner in Horses2Fly KFPS Sportcompetitie mennen

Winnaar van de Tinnen Menner 2018-2019 Karin Vermeulen-Yfke Fan Hesens (Andries 415) (Foto: Johanna Faber)

De Tinnen Menner in de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie 2018-2019 mennen is gewonnen door Karin Vermeulen. Ze behaalde op vrijdagavond 15 februari met Yfke Fan Hesens (Andries 415) het kampioenschap in de klasse B én het hoogste aantal punten in deze indoorcompetitie. ‘Lekker voorwaarts, heerlijk swingend. We hebben genoten’, aldus de dames juryleden Wil van Hulst en Gerke Wilbrink over het fraaie optreden van Karin en Yfke.

Spannende M-finale
Angela Hoekman won de klasse L met Gosse (Stendert 447). Bij de klasse M was de eindoverwinning nog heel erg spannend. Uiteindelijk gaf de proef die op vrijdagavond in Sonnega werd verreden de doorslag. Berber van der Veer won met Rixt fan é Wigêri (Thorben 466), met Nienke Schrale en Joppe (Maurus 411) op de tweede plek. De Z-klasse werd gewonnen door Lysbeth de Boer-Hettinga met Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433). Pieter Okkema won in de ZZ-klasse met Rommert 498 (Norbert 444).

Kampioen dubbelspan en kür op muziek
Bij de dubbelspannen ging de overwinning naar Udo de Haan -die vorig jaar nog de Tinnen Menner won- met Het Swarte Paert Romke SvH en Rinse P.J. De kür op muziek, een nog vrij nieuw onderdeel bij het mennen, werd gewonnen door Ria Hettinga met Izaak Fan De Klaster (Tjalf 433). ‘Een mooie keuze muziek, heel vloeiend en in harmonie’, luidde het commentaar van de dames juryleden na de kür van Ria. ‘Het is een hele mooie klasse voor het publiek’, zo zeiden de dames juryleden. ‘Het verdient meer deelnemers.’

Udo de Haan met Het Swarte Paert Romke SvH en Rinse P.J., winnaar dubbelspan
De finalisten van de Horses2Fly Sportcompetitie mennen
Vorig artikelKFPS-reis naar Fhana Jubileum en Canada bijna vol
Volgend artikelZilveren Zweep voor Isabelle Vroomans met Vajen T. Horsea