Katinka van Doorndraai: eerste Prestatiemerrie in Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft zijn eerste merrie met het Prestatie predicaat: Katinka van Doorndraai Ster Preferent Prestatie (Adel v.d. Lievendaal x Eibert) van Doorndraai Friesians.

Uit Zuid Afrikaanse fokkerij

‘Een prestatie van 24 jaar teamwork in de fokkerij’, zo klinkt het verheugd bij Doorndraai Friesians met eigenaresse Marlise Botes, KFPS fokker van het jaar 2014. Bijboek I merrie Katinka is een dochter van veulenboekhengst Adel v.d. Lievendaal Ster (Oege 267 x Tsjalling 235)  en ook haar moedersvader was een in Zuid Afrika actieve veulenboekhengst, Eibert Ster (Reitse 272 x veulenboekhengst Vincent, zoon van Lammert 260). Het verwantschap van Katinka was 15,44%, ze is de tweede generatie uit stam 256.

9 nakomelingen, zes van Tjalf 443

Katinka is geboren in 2003 en werd als vierjarige opgenomen met een Ster tweede premie. Ze gaf in totaal 9 nakomelingen, waarvan zes nakomelingen van Tjalf 443, twee van Ritse 322 en één van veulenboekhengst Friso van S. Onder haar nageslacht zijn vier Stermerries waarmee de in 2017 overleden merrie al Preferent was. Dit voorjaar hebben drie van haar nakomelingen tijdens de keuring een IBOP afgelegd. Twee merries haalden het A-predicaat en ruin Woody fan Doorndraai Friesian Stud (Tjalf 443) verdiende een AA-Predicaat met een IBOP-score van 77,5 punten. Zo heeft Katinka, die op 13-jarige leeftijd is gestorven postuum haar Prestatie verdient, de eerste in Zuid Afrika.

Vorig artikelUlbe 506 Sport Elite en Intermediaire I geklasseerd
Volgend artikelExclusief voor KFPS-leden: Phryso magazine en archief online