Kerstcadeau van Walter voor echtgenoot Aryanne: Modelmerrie Gonda (Pier 448)

Onder valse voorwendselen werd Friese paardenliefhebber Aryanne Bakker uit Midsland, Terschelling de dag voor kerst meegelokt naar de vaste wal, door haar man Walter Bakker. ‘Ik moest mee! Helpen bij het ophalen van een mini-kraantje. Ik vond dat aanvankelijk best gek, waarom moest ík daarvoor mee? Maar goed, effe een dagje eruit was ook wel leuk, dus ik ging mee. Volgens mijn man paste het kraantje precies in de paardentrailer, dat was wel zo makkelijk’, zegt Aryanne die totaal niet in de gaten had wat voor verrassing haar enkele uurtjes daarna te wachten zou staan.

Grote verrassing

Walter reed auto en trailer gedwee richting Follega, alwaar Gert van Dijkhuizen en Margriet Griffioen woonachtig zijn en mee in het complot zaten. Modelmerrie Gonda van de Dompstede (Pier 448 x Tsjerk 328) werd door de verkopende partij, Henny en Marijke Vloedgraven van Stal H.M.V. uit Olst naar Follega gereden en in een box geplaatst. Toen even later Aryanne op de hoogte werd gebracht van haar nieuwste aanwinst was het ongeloof groot!

Op buik schrijven

Al enige tijd had Aryanne de stille wens deze Gonda in haar bezit te hebben. Ze heeft al Pier 448-Model Sport AA merrie Ingrid van de Egberdina Hoeve (mv. Feitse 293) op stal en was daarmee afgelopen seizoen ook succesvol op de keuring van Terschelling. ‘Ik vond Gonda steeds al zo’n leuke merrie. Ze is net als Ingrid een dochter van Pier 448. Ik heb deze wens ook menigmaal thuis uitgesproken, maar kreeg van Walter steeds te horen dat het niet kon. Ik had immers al genoeg paarden en wat voor extra werk was dat dan wel niet. Bovendien moest er eerst een boot verkocht worden, anders paste de merrie sowieso niet op stal. Kortom, ik kon de merrie wel op mijn buik schrijven’, lachte Aryanne.

Twee Pier-modeldochters in bezit

Wat Aryanne niet wist, was de stiekeme actie van Walter om de koop toch door te laten gaan en zijn vrouw daarmee te verrassen. Dit is gelukt. Een dolblije Aryanne heeft voortaan maar liefst twéé Pier-Modeldochters op stal. ‘Wat geweldig is dit zeg. Ik heb zo ontzettend veel zin om met deze merrie te gaan rijden. Ik rij wekelijks nog wel zo’n 3 of 4 keer en sta te popelen om Gonda ook mee te nemen en ze kan vast ook wel mee voor de wagen’, zegt ze enthousiast.

Drachtig van Omer 493

Gonda van de Dompstede is geboren in 2010 en gefokt door mevrouw T. van Leeuwen-Roks. Ze komt uit stam 35. Henny Vloedgraven kocht haar op de laatste kerstveiling in Mariënheem. Inmiddels is ze Model en Sport geworden en heeft ze al 10 nakomelingen, waarvan enkele via embryo’s. Twee dochters van Jehannes 484 zijn nu Ster. ‘Het zou goed kunnen dat Gonda volgend jaar Preferent gaat worden’, zegt Henny. Gonda is nu drachtig van Omer 493 en kan in mei volgend jaar haar veulen werpen.

Vorig artikelFijne kerstdagen!
Volgend artikelHet jaar van …. Esther Liano