Kerstveiling met 26 veilingnummers in de catalogus

  • Zaterdagavond 17 december zal na twee jaar afwezigheid de Kerstveiling weer plaatsvinden in Manege Bartels in Mariënheem. In de catalogus staan 26 paarden, variërend van getalenteerde veulens, interessante enters tot aan drachtige merries en bijzondere sportpaarden.

Presentatie 16.00 uur, veilingstart 18.45 uur

Na twee jaar wordt ook de Kerstveiling dit jaar weer een live evenement, waarbij de veiling wordt afgewisseld met mooie shows en een gezellige afterparty. Bij Manege Bartels is de presentatie van de paarden zaterdagmiddag om 16.00 uur, waarna de veiling om 18.45 uur begint. In het aanbod zijn twee drachtige Kroonmerries te vinden: Froukje W. (Jehannes 484 x Harmen 424) en Ella van den Meyerhöfen (Jouwe 485 x Jerke 434) die ook zoon Timon (Matthys 504) in de veiling heeft. En ook sportpaarden staan op de veilinglijst. Een opvallend veilingnummer is de Pavo Fryso winnares Cerda fan Friesburg Ster AAA (Hessel 480). Ook een aantal ‘wedstrijdklare’ jonge ruinen komen er onder de hamer.

Jonge paarden met sport- en fokgenen

Daarnaast is het aantal jongere paarden, van één en twee jaar flink, zowel hengsten als merries worden er aangeboden. Bijzondere veilingnummers zijn de nazaten van Modelmerrie Setske fan Oostenburg Model AA (Tsjalle 454), de halfzus van Menne 496. Zelf werd Setske als veulen ook op de veiling verkocht en ze zorgt nu op haar beurt weer voor veilingnummers. Eén daarvan is Ukke die als vader Olgert 445 heeft. Uit de ‘Leyendekker-fokkerij’ komt Reinskje B.L. (Wibout 511 x Beart 411) onder de hamer. De enter komt uit de Kroon Preferente AA-merrie Marijke Amerins, de volle zus van de moeder van Gosse 526.

Voor meer informatie en veilingpaarden: www.kerstveiling.com

Vorig artikelIBOP vrijdag 16 december verplaatst ivm gladheid
Volgend artikelInstructiedag Friesian Talent Cup: ‘Wat het paard van nature aanbiedt’