Keuren in de VS: Marieke Ster Sport AA (Norbert 444) kampioen in Californië

Het KFPS team in de VS: Jolanda Slootjes, Jalmer de Groot, Germ Aise Bouma, Syb Bangma, Eabe van der Veer en Piet Bergsma.

Het KFPS juryteam is na twee jaar weer op pad om in het (verre) buitenland paarden te keuren. Piet Bergsma en Jolanda Slootjes zijn voor een trip van 14 dagen in Amerika, vergezeld door het team van Henswoude die de paarden zal voorbrengen. Jolanda Slootjes doet verslag.

24 paarden in zonnig Californië

Zo de eerste dag zit erop. Modesto, zonnig Californië.
Samen met Piet Bergsma hebben we 24 paarden gekeurd bij Easter Farms Friesians. Germ Aise Bouma van Henswoude is ook aanwezig met zijn team, met z’n vieren hebben ze de hele dag gezorgd voor het aanleveren en voorbrengen van de paarden. Het terrein lag er prima bij en er was veel publiek aanwezig.

Sterhengst Gallardo YL en jeugdkampioen Pandora

Na het meten en haren trekken zijn we begonnen met de hengsten. Van de vier konden we er één Ster maken, nummer 122 Gallardo YL. Hierna kregen we één enterhengst en twee twenterhengsten in de baan. Uit de twee entermerries en één twentermerrie, kwam no 102 Pandora als jeugdkampioen uit de bus. Daarna kwamen de volwassen merries aan de beurt.

Hannah Ster

Van de vijf 4-jaar en oudere merries kwam alleen 106 Hannah S (Hessel 480) als Stermerrie uit de baan. De 3.jarige veulenboek merries waren afgemeld omdat het nog te vroeg in het jaar was volgens de eigenaar en deze zien we waarschijnlijk later in het jaar bij de keuring in Hanford. Een stamboek merrie bleef stamboek en van de drie Stermerries kreeg nummer  113 Marieke van de Egberdinahoeve Ster Sport AA (Norbert 444) een eerste premie. Ook de aanwezige Kroonmerrie kreeg geen uitnodiging oftewel geen eerste premie. Na nog twee ruinen gekeurd te hebben was het tijd voor het kampioenschap.

Marieke van de Egberdinahoeve kampioen

Nr. 113, Marieke werd kampioen, nr 106 Hannah S werd reserve. Dit was ook de uitslag van het dag kampioenschap want de jeugdkampioen kon niet tegen de merries op.
Het was een heel sfeervolle keuring met leuke enthousiaste mensen, diversiteit in het keuren en mooie kampioenen.

Vorig artikelGosse 526: vrij van dragerschap, geen veterinaire beperkingen
Volgend artikelFemmie, Tjeerd, Silke en Romke pakken Noordelijke mentitels