Keuren in de VS: Nika (Tiede 501) Voorlopig Kroon en dagkampioen

De driejarige Nika fan Extreme Friesians (Tiede 501 x Feike 395) is Voorlopig Kroon en dagkampioen geworden op de keuring in Newburg, Amerika. Het reserve dagkampioenschap was voor de eveneens driejarige Nora Z. Ster (Tjalbert 460 x Sape 381) die Ster met een tweede premie werd.

Drie van de zes driejarigen Ster

Juryleden Popke van der Meulen en Willem Sonnema kregen een kwaliteitsvolle klasse met driejarigen in de baan in Newburg. Van de zes merries kregen er drie een Ster, waarbij één een Ster met een eerste premie, later op de dag Voorlopig Kroon verdiende en dagkampioen werd. De door Joe en Kayla Michielli gefokte Nika heeft veel rasuitstraling met een mooi hoofdje en een lange hals, aldus Popke van der Meulen. ‘Ze heeft een mooie bovenlijn, een goed kruis en hard beenwerk. Daarbij draaft ze opwaarts, met veel souplesse, én met een goed achterbeengebruik.

Reservekampioen Nora Ster met een tweede premie

Uit deze klasse kwam ook de algeheel reservekampioen. Nora Z, gefokt en in eigendom van Pamela en Leo Zylstra werd Ster met een tweede premie. Nora heeft veel rasuitstraling een goede bovenlijn en een opvallend goede stap. ‘In draf heeft ze souplesse en zou iets meer opwaarts kunnen draven.’
De derde Ster bij de driejarigen was voor Minneke van stal Pauwels Ster (Teun 505 x Hessel 480), gefokt door Kris Pauwels en in eigendom van Sandra Austin. Een Ster was er ook nog voor de vijfjarige stamboekmerrie Grace Z. Ster (Tjalbert 460 x Wander 352) van Coreen Hill.

Mooi succes voor Extreme Friesian

Voor Extreme Friesian van Joe en Kayla Michielli was het een mooie dag. Van alle veulens kreeg er één een oranje lintje en die kwam uit hun stal. De eerste premie was voor de rastypische Wille fan Extreme Friesians (Tiede 501 x Markus 491), die vernoemd is naar haar grootmoeder Wille fan Synaeda Kroon Prestatie AAA (Beart 411 x Onne 376).
Van de vier enters en twenters kregen er drie een tweede premie: Sterre fan Extreme Friesians (Julius x Feike 395), een halfzus van de dagkampioen, Sytske fan Extreme Friesians (Hessel 480 x Alert 475) en Venus H.F.F. (Tsjalle 454 x Meinse 439).
Bij de hengsten kregen jaarling Terzo fan Extreme Friesians (Alwin 469 x Alert 475) een tweede premie en de tweejarige Phoenix van H.F.F. (Auwert 514 x Epke 474).

 

 

Vorig artikelKeuren in de VS: driejarige Stermerrie Margarita (Tjalbert 460) kampioen
Volgend artikelMeer dan 2000 haarmonsters in Schotland onderzocht