Keuren in Guatemala: zesjarige Antje Ster (Hessel 480) dagkampioen

Kampioensmerrie Antje van WoppieWoppie Ster (Hessel 480) en reservekampioen Amarins Ymkje Ster (Mewes 438)

De zesjarige Stermerrie Antje van WoppieWoppie (Hessel 480 x Folkert 353) is dagkampioen geworden op de keuring in Guatemala. De door C.J. Hommers uit Milheeze gefokte merrie is in eigendom van Raul Gonzalez Zometa en had in het kampioenschap het sterkste achterbeengebruik.

Mooie rastype van Antje

Antje kwam in de klasse Stermerries in de baan waar juryleden Jan Hellinx en Willem Sonnema haar geen eerste premie toekenden, maar Antje wel roemden om haar mooie rastype en goede romprichting. ‘Ze had een veulen aan de voet en miste daardoor wat bespiering en luxe’, beschrijft Jan, die haar stap actief en ruim noemt. ‘In draf heeft ze een goede houding met een goed gebruik van het achterbeen waarbij ze het voorbeen wat meer kon uitleggen.’
In het kampioenschap kwam Amarins Ymkje (Mewes 438 x Felle 422) op de reserveplek. De door Mieke en Siebrand Haarsma uit Oudega gefokte zesjarige kreeg een Ster met een tweede premie. ‘Ze is langgelijnd en staat goed in het rastype’, licht Jan toe. ‘Ze heeft een royale voorhand en een verticale hals. In haar taktmatige stap is ze actief, maar mocht ze wat meer ruimte maken. In draf maakte ze veel houding, is ze mooie opwaarts en met een sterk achterbeen gebruik.’ Amarins Ymkje is van Raul Gonzalez Zometa.

Sterhengst Aktion R

Jan en Willem keurden zo’n 30 paarden in Guatemala, de laatste keuring van hun trip van 14 dagen. Ongeveer de helft van de aangeboden paarden was hengst. Eén van de veulenboekhengsten werd met een Ster beloond: Aktion R (Wimer 461 x Dries 421), gefokt door de familie Raaijmakers en in eigendom van Raul Gonzalez Zometa. ‘Een hengst met een royale voorhand, een goede romprichting en een luxe opdruk’, zagen de juryleden. ‘In stap had hij veel ruimte en lossigheid, in draf toonde hij veel balans, maar mocht zijn achterbeen wat sneller aantreden.’ .

Vorig artikelWoensdag 30 maart informatieavond KFPS reis naar Denemarken
Volgend artikelSubtop : Olmo (Uldrik 457) en Ide (Maurits 437) scoren in Intermediaire 1