Keuren in Mexico: drie merries Ster, Eline (Walt 487) kampioen

Kampioene Eline van de Wolwarren Ster (Walt 487) en reservekampioen Imke van de Beestmanweg Ster (Menne 496) met eigenaren, voorbrengers en jury.

Op de keuring in Alce Blanco in Mexico werden op vrijdag 25 maart drie merries in het stamboek ingeschreven met een Ster tweede premie. Kampioen werd Eline van de Wolwarren Ster, een dochter van Walt 487 uit Kroonjuweel Frederike J. v.d. Wolwarren Model Preferent Prestatie AAA (Leffert 306). De vijfjarige merrie is in eigendom van Angel Leon uit Jalisco.

Eline van de Wolwarren Ster (Walt 487 x Kroonjuweel Frederike J.v.d. Wolwarren Model Preferent Prestatie AAA (Leffert 306)

Rassige, moderne Eline

De keuring vond plaats op Rancho El Serrotito in Alcé Blanco. ‘Een prachtige locatie’, aldus Jan Hellinx die met Willem Sonnema de paarden keurde. De rassige en modern gebouwde Eline maakten ze kampioen. ‘Ze is langgelijnd, hoogbenig en opwaarts gebouwd met hard beenwerk waarbij de hoeven wat royaler konden’, beschrijft Jan de merrie. ‘De stap was ruim en taktmatig, in de draf maakte ze houding en ruimte, maar mocht soepeler bewegen met meer schakelend vermogen.’

Stalgenoten Imke en Helena Ster

Naast Eline mocht zich als reservekampioen opstellen de vierjarige Imke van de Beestmanweg Ster (Menne 496 x Fetse 349) van Rancho El Serrotito die ook een Ster met tweede premie kreeg. Een merrie die goed in rastype stond. ‘Ze mist wat luxe en mocht grootramiger, maar heeft hard beenwerk een actieve, taktmatige stap en een draf met veel ruimte waarbij ze makkelijk kon schakelen’, aldus de jurytoelichting.
De derde Ster tweede premie was voor de stalgenote van Imke: Helena van Hergo Ster (Haike 482 x Beart 411). Ook de vierjarige Helena showde een goed rastype, met wat een lang hoofd’, licht Jan toe. ‘Ze had een royale voorhand, is wat neerwaarts gebouwd en wat gehoekt in het achterbeen. Haar stap viel op door veel takt en souplesse. Ook de draf was ze los door haar lichaam, maar ze mocht wat meer rijzen in de voorhand.’

De jeugdkampioenen: Opmerkelijk Mau en Paradijzen Mau, beide dochters van Jan fan it Hiem Ster (Tsjalle 454).

Jeugdkampioen van Jan fan it Hiem

Bij de jonge paarden kregen twee jaarlingen en één twenter een tweede premie. Als jeugdkampioen werd uitgeroepen twenter Opmerkelijk Mau (Jan fan it Hiem Ster x Stendert 447). Haar twee halfzusjes van dezelfde vader kregen ook een tweede premie. Paradijzen Mau (mv Durk G.B.) en Regeren Mau (mv Onne 376). De hengst Jan van it Hiem Ster (Tsjalle 454 x Beart 411) – een volle broer van Sport Elite merrie Oukje fan it Hiem Ster AA- was al voorzien van een Ster, maar presenteerde zich onder het zadel waarbij hij 68 punten voor zijn IBOP kreeg. ‘Correct in beweging waarbij hij in stap wat taktmatiger en losser door het lijf mocht.’

 

Vorig artikelKeuren in Zuid Afrika: Dries 421 neemt afscheid van showring met kampioenschap en ‘meet and greet'(met video)
Volgend artikelWoensdag 30 maart informatieavond KFPS reis naar Denemarken