Keuren in Mexico: twenter Penelope (Tsjalle 454) kampioen

Op de keuring in Mexico kwamen 24 jonge paarden voor het oog van KFPS juryleden Willem Sonnema en Marissa Visser. Het waren veulens, enters en twenters, waarbij ze twentermerrie Penelope van Hergo (Tsjalle 454 x Norbert 444) van Ganaderia Hermanos Gomez kampioen maakten. Merrieveulen Zoe van Hergo (Nane 492 x Epke 474) – van dezelfde fokker – werd algeheel reservekampioen.

Uit Modelmerrie Iemke van Diphoorn

In Chinconuac startten de beide juryleden op 10 november een reeks keuringen in Mexico. Penelope is een dochter van Modelmerrie Iemke van Diphoorn Model AAA (Norbert 444), ze heeft een erg sprekend hoofd, een lange hals en ze is licht in de hoofd-halsverbinding, beschrijven de juryleden. ‘De merrie is langgelijnd, maar ietsje neerwaarts gebouwd. Haar stap is regelmatig, maar mocht een fractie ruimer. In draf had ze die ruimte wel én een goed schakelend vermogen.

Zoe enige eerste premie merrieveulen

Van de vijf merrieveulens kreeg er één een eerste premie en werd daarmee niet alleen kampioen bij de merrieveulens, maar ook algeheel reservekampioen. De luxe Zoe mocht iets meer expressie in het hoofd hebben. ‘In de bovenlijn is ze voelde sterk, haar kruis voelde lang, maar iets hellend’, aldus Willem Sonnema die haar beenwerk als hard en van voldoend kwaliteit beschrijft. ‘In stap had het veulen voeldoende ruimte maar mocht ze het achterbeen iets resoluter onder het lichaam plaatsen. In draf toonde ze veel houding ruimte en souplesse.’
Bij de hengstveulens waren twee met een eerste premie.

Vorig artikelVoorlopig Kroonmerrie Nika (Tiede 501) wint Mare Show West in Amerika
Volgend artikelDressuurcompetitie Ammerzoden