Keuren in Zuid Afrika: Ster voor Diva van Pela Graca (Dries 421)

Diva van Pela Graca Ster (Dries 421 x Maurus 441)

Op Stoeterij Adelprag in Potchefstroom is de vijfjarige Diva van Pela Graca Ster (Dries 421 x Maurus 441) door juryleden Sabien Zwaga en Annemieke Elsinga op woensdag 16 maart beloond met een Ster tweede premie.

De grootramige en evenredig gebouwde Diva, gefokt door Celeste Steyn en in eigendom van Nicky Pienaar, heeft ‘een lange hals en een royale voorhand met horizontale romprichting’, beschrijft Sabien. ‘Het beenwerk mocht wat meer kwaliteit uitstralen. De stap was ruim en losgelaten, de draf toonde veel tact en houding.’

22-jarige Anders 451

De juryleden stonden die ochtend om 5 uur al naast hun bed, na anderhalf uur rijden konden ze in het vliegtuig stappen voor de trip naar de keuring die bij Adelprag plaatsvond. De stoeterij is de huisbasis van Chere Burger én van de inmiddels 22-jarige Anders 451,  Het eerste Friese paard dat meedeed bij de wereldruiterspelen.

Presentatie veulenboekhengsten

Ook een aantal veulenboekhengsten passeerden de revue, waaronder de 15-jarige Wybren van Ass Ster Sport Elite (Maiko 373 x Brandus 345), de halfbroer van de succesvolle dressuurhengst Tizian fan Ass Ster Sport (Epke 474) en de 17-jarige Reinoud fan ‘e Homar Ster Sport Elite AA (Beart 411 x Nykle 309), zijn moeder is de volle zus van Ielke 382.

Donderdag gaan Sabien en Annemieke naar Aveleda waar zo’n 13 paarden wachten op hun jurering.

Vorig artikelKeuren in Zuid Afrika: ‘genieten van Dries 421 en Hette 481’ (met video)
Volgend artikelZeven jonge Friese paarden naar instroommoment WK jonge dressuurpaarden