KFPS bestuursdag: het kost meer om uit de problemen te komen, dan uit de problemen te blijven

Op vrijdag 8 oktober heeft de ledenraad, het bestuur en het managementteam van het KFPS haar jaarlijkse KFPS bestuursdag gehouden. Bij Het Swarte Peart in Hemrik werd aan de hand van vijf stellingen in groepjes gediscussieerd over actuele bestuurlijke onderwerpen binnen het KFPS, met als doel de bestuurlijke geledingen dichter bij elkaar te brengen.

Zonder vertrouwen geen resultaat

Zo werd er gediscussieerd over de samenstelling van de ledenraad en de betrokkenheid van de buitenlandse leden hierbij; de onderlinge verhoudingen tussen ledenraad, commissies en bestuur; en de verwachtingen van de bestuursleden. Ook de vraag ‘hoe staat het met het vertrouwen?’ kwam voorbij. Met Ineke Duit als ervaren en deskundige begeleider werd iedereen geprikkeld met een aantal ‘tegeltjes-wijsheden’. Zoals: zonder regels geen spel, zonder vertrouwen geen resultaat. En ook: de vereniging is: van ons, voor ons en door ons.

Roeptoeter of verloopstekker?

Die betrokkenheid is één van de sterkste punten binnen het KFPS en een belangrijke succesfactor. Met name de ledenraad is de ‘brug’ van die ledenbetrokkenheid naar het bestuur van de vereniging. ‘Een soort kruising tussen een ‘roeptoeter’ en een verloopstekker’, zoals begeleider Duit de rol van de ledenraad omschreef. De verschillende bestuurslagen hebben allemaal hun eigen rol binnen de organisatie, maar – zo bleek uit de discussie – een belangrijke, gezamenlijk taak: open en transparant overleggen.

Vorig artikelStamboekkeuring Nunspeet: Ster eerste premie voor Daisy (Alwin 469)
Volgend artikelSubtop K&PP kampioenschappen: Thomas (Maurits 437), Johnny Cash (Tsjalle 454)en Hebbe (Olgert 445) voorlopig op kop