KFPS-FIRA Weekendtip: vijf clinics met top instructeurs en bijzondere Friese paarden

FIRA heeft in samenwerking met het KFPS een online Masterclass gemaakt speciaal voor Friese paarden. De Masterclass omvat vijf clinics, drie voor dressuur, twee voor het tuigen. Kijk, luister, geniet en raak geïnspireerd door de trainingen die gegeven worden door top instructeurs Laurens van Lieren, Rita van der Engel, Peter Spahn én Jelmer Chardon.

Klik hier door naar de website van FIRA. Na registratie kun je de video bekijken.
De video is momenteel niet meer te bekijken. Een update volgt.

Dressuur: van basis naar Grand Prix

De video omvat ruim twee uur videomateriaal, opgenomen bij Stal Chardon, waarin vijf clinics voorbij komen. Laurens van Lieren bijt het spits af met Ruby Jager met Jippe van de Renderklippen (Loadewyk 431 x Faber 348) en Ninja van der Eijk met Brant van de Paters Sport (Gjalt 426 x Brandus 345).
Limited Edition Sport Elite (Uldrik 457 x Tsjalke 397) komt met Judith Pietersen voorbij in de Masterclass met Rita van den Engel. Grand Prix ruiter Peter Spahn brengt zijn kennis en ervaring over op Leonie Evink met Ulbe 506 (Anders 451 x Anton 343) en Jeanet Dam met Gijsbert Ster Sport Elite (Tsjalke 397 x Reitse 272).

Masterclass tuigen met Jelmer Chardon

Ook aan de tuigers is natuurlijk gedacht. Jelmer Chardon helpt Jelle van der Weide met de negenjarige Jilkjen (Tsjalke 397 x Ulke 338), een dochter van de bekende tuigmerrie Ytsjen Model Sport. Jelmer neemt in de vijfde clinic zelf plaats op de bok en laat heel mooi zien hoe hij KFPS Stamboekhengst Eise 489 (Maurits 437 x Olof 315) eerst lekker dressuurmatig losrijdt om daarna swingend en tuigend door de baan te gaan.

 

 

 

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuring stal De Mersken – 24 juli
Volgend artikelTwee maal Ster eerste premie: Elyte-Dame en Ester van de Marne