KFPS krijgt Canadese tafel geschonken

De door het AFHA aan het KFPS geschonken tafel met een gedeelte van het reisgezelschap dat afgelopen zomer het Fhana-jubileum bezocht

De AFHA, Alberta Friesian Horse Association heeft voor het KFPS een nieuwe tafel gemaakt. De in Canada woonachtige Gerard Paagman leverde de tafel op dinsdag 26 november af in Drachten, voor de reünie van de Fhana reis.

Idee tijdens Canada reis

Het idee van de tafel ontstond tijdens de reis door Canada ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de Fhana afgelopen zomer. Daar bedacht men dat een vereniging als het KFPS wel een hele solide tafel zou moeten hebben met al dat overleg. Niet alleen het gesprek aangaan met haar leden uit binnen- en buitenland, maar ook met andere besturen wordt er veel afgepraat. Om dat tot een succes te maken is een stevige -en lange- tafel wel een vereiste. Eentje die gemaakt is van het ijzersterke douglas hout, met veerkracht en heel duurzaam. Een aantal reizigers van de Fhana trip voegde meteen de daad bij het woord en maakte al een begin aan de prachtige tafel.

Vanuit Rocky Mountains naar Nederland

Handyman Gerard Paagman bracht het project tot een goed einde en begeleidde de tafel vanuit de Rocky Mountains (British Columbia) naar Nederland. Daar staat ie nu te pronken, voorlopig in het FCD in Drachten en niet in de vergaderruimte van het KFPS op de derde verdieping. Daarvoor is de tafel iets te zwaar. Binnenkort wordt gekeken waar de tafel komt te staan op het KFPS kantoor. Duidelijk is wel dat er sterke mannen nodig zijn. Tijdens de 1e bezichtiging kunt u allemaal een kijkje nemen in de lobby van het FCD waar de tafel staat te pronken. Het KFPS is zeer blij met dit prachtige geschenk.

Vorig artikelSubtop: Stal Okkema’s Eos, Het Swarte Paert Izaak en Ide K.W. aan kop in Vinkega
Volgend artikelPedigree-informatie eerste bezichtiging