KFPS-stagiaire onderzoekt ontwikkeling fokkerij

Kampioen hengstveulens en jeugdkampioen Lewis fan Bach (Jehannes 484) (Foto: Dansk Frieser Forbund) Champion Colts and Youngster Champion Lewis fan Bach (Jehannes 484) (Photo: Dansk Frieser Forbund)

Het aantal merries dat gedekt wordt is de laatste jaren stabiel. Ten opzichte van 15 jaar terug is het aantal leden dat zich met fokkerij bezighoudt echter afgenomen. Cora Tolsma, vierdejaars student Diermanagement van Van Hall Larenstein in Leeuwarden, houdt zich in het kader van haar major-stage bij het KFPS momenteel bezig met een analyse van de dekaantallen. Sommige fokkers zijn minder gaan dekken, sommige fokkers juist meer. Er zijn fokkers die de afgelopen jaren gestopt zijn of juist recent met fokkerij zijn gestart. Wat zijn hierin de trends en nog belangrijker, wat zijn hiervoor de onderliggende argumenten?

Als onderdeel van haar onderzoek zal Cora een enquête sturen aan fokkers via e-mail. Het aantal vragen hierin is zeer beperkt en vraagt dus weinig tijd van de leden. Het is voor het KFPS belangrijk dat zoveel mogelijk fokkers aan het onderzoek deelnemen. Alvast veel dank voor uw respons!

Vorig artikelChristina de V fraaiste in Limburg (met video)
Volgend artikelHippiade mag zich verheugen op veel Friese paarden