KFPS start voorbereidingen voor de Hengstenkeuring 2022

HK2020
Hengstenkeuring 2020 foto Remco Veurink

Het KFPS is begonnen met de voorbereidingen voor een volwaardige Hengstenkeuring 2022, inclusief de Friesian Proms en publiek. Hét Friese paardenevenement van het jaar staat gepland op 13, 14 en 15 januari 2022. De kaartverkoop voor de leden van het KFPS zal starten op 1 november, op 11 november gaat de ticketverkoop openbaar.

Hoopvol en enthousiast

Alhoewel nog niet alle seinen op groen staan, is het KFPS hoopvol (en enthousiast) dat de Hengstenkeuring in volle glorie en inclusief volgepakte tribunes in het begin van 2022 door kan gaan. Begin november komt er meer duidelijkheid over de voorwaarden, vandaar dat de kaartverkoop dit jaar wat later start dan normaal. Het uitgangspunt voor het KFPS is dat er voor al haar leden die willen komen ook daadwerkelijk plek is in het WTC Expo in Leeuwarden. De eerste 10 dagen zal de ticketverkoop dan ook exclusief zijn voor de leden van het KFPS.

Spetterend evenement

Achter de schermen brengt de organisatie inmiddels alles in gereedheid om van de Hengstenkeuring en de Friesian Proms –waar zo’n 25.000 bezoekers op afkomen en tussen de 100.000 en 200.000 mensen via livestream meekijken– een spetterend evenement te maken. In 2021 kende de Hengstenkeuring een ‘online-editie’, waar geen publiek bij aanwezig kon zijn, maar via het beeldscherm en in vier talen overal ter wereld te volgen was.

Voor wie nog even wil nagenieten van de Hengstenkeuring 2021. Hieronder een samenvatting.

 

Vorig artikelBlog 3 CO: Marten fan Starking naar Verkort Onderzoek
Volgend artikelImke Voorlopig Kroon (Felle 422) belofte voor de toekomst