Klaas (Mintse 384) Paard van het Jaar in Amerika

Net als in Nederland heeft ook Amerika een Paard van het Jaar-verkiezing. Op zaterdag 24 februari heeft de FHANA op haar jaarvergadering de dertienjarige Klaas S.F Sport Elite (Mintse 384 x Tsjerk 328) uitgeroepen tot Horse of the Year 2023. Klaas maakt furrore in de dressuurring met Addisen Hansell die met Klaas in de Lichte Tour rijdt en dit jaar in de Grand Prix wil gaan starten. Addisen is een FHANA Youth Member en rijdt Klaas, die in eigendom is van haar moeder Shannon, al vanaf haar 10e jaar.

In Amerika geboren

Klaas is geboren in Amerika bij fokkers Duane en Joyce Sneller, vandaar ook zijn stalnaam S.F., wat staat voor Sneller Friesians. De moeder van Klaas is Julija Ster (Tsjerk 328), zijn grootmoeder is Odilija van Kukherne Model (Reitse 272), stam 78.
Klaas zijn moeder Julija werd geboren bij fokker Henk Meerding in Twijzelerheide en ging op vijfjarige leeftijd naar Amerika. Via verschillende eigenaren kwam ze in 2012 op 17-jarige leeftijd bij de familie Hansell in Hager City, Wisconsin terecht. Julija bracht 12 nakomelingen waaronder twee Sterdochters van Lukas 324. Klaas is haar éénnalaatste nakomeling.

 

Vorig artikelFriese paarden zetten beste beentje voor op NK Ermelo
Volgend artikelFemke en Cornelis (Alwin 469) overall kampioen wintercompetie Zuid-Nederland