Koedie Ster Sport (Anders 451) ‘Best of Show’ in Noorwegen

Koedie fan ‘e hege Bregster Ster Sport (Anders 451) en Merete Myhre op het EK in Haskerhorne in 2018. (Foto: Digishots)

In Noorwegen is er vooral belangstelling voor het Friese paard als gebruikspaard voor de recreatie en de sport, de fokkerij staat op een laag pitje. Dat was te merken op de keuring in Torp op 7 en 8 september; de sportruinen domineerden. Vanwege het slechte weer besloten de juryleden de keuring naar de binnenmanege te verplaatsen. Daar was dressuurruiter en instructeur Peter Spahn bezig les te geven aan verschillende combinaties, waardoor het passen en meten werd in de hal.

Kroonmerrie met oranje lint

Merrieveulen Lilja van het Barfot (Nane 492) van Kleven Besøksgård en Pål Alexandersen kreeg een eerste premie van juryleden Wil Thijssen en Manuel Gasseling. ‘Dit mooie merrieveulen liet zich met veel elasticiteit in beweging zien,’ aldus Thijssen. Lilja werd Jeugdkampioen. Van dezelfde eigenaren is Thekla van de Demro Stables Kroon (Tsjalle 454) die een oranje lintje kreeg opgespeld. ‘Goed voorbeeld voor het publiek,’ meent Thijssen,’mooi rassige merrie die veerkrachtig stapte en draafde.’ Thekla werd de kampioen van de merries.

Best of Show

Merrieveulen Lilja en Kroonmerrie Thekla namen het voor de titel ‘Best of Show’ op tegen de kampioen van de hengsten en ruinen Koedie fan ‘e hege Bregster Ster Sport (Anders 451) van Ole Morten en Merete Myhre, voorzitter van de Noorse vereniging. Koedie wordt op subtop niveau uitgebracht in de dressuursport.  Voorafgaand aan de keuring legde hij een IBOP proef af van 80,5 punten. Thijssen: ‘Fraaie ruin met een lange hals en correcte bouw. Hij stapte goed en kon prima schakelen in draf. Voor ons het beste paard van de keuring.’

 

 

Vorig artikelJacob van der Heide en Xander winnen zadelcompetitie
Volgend artikel23 hengsten van start in CO