Wie gaat deze fraaie K&PP-dekens winnen?

Op 8, 9 en 10 oktober organiseert het K&PP, het Kennis en Promotieplatform Fries Dressuurpaard haar kampioenschap bij Manege Gaasterland in Harich. Combinaties met 4-, 5- en 6-jarige paarden, alsook subtopruiters kunnen vrij inschrijven voor deze wedstrijd.

Geen EK, wel een kampioenschap

Na een jaartje afwezigheid vanwege alle coronaperikelen, maar deze herfst weer terug van weggeweest. Geen Europese kampioenschap voor Friese paarden, maar wel een nationaal kampioenschap met prachtige prijzen, geeft mede-organisator Esther Liano aan. ‘Onze sponsoren zijn er na een jaar stilte ook weer aan toe. Dankzij hen hebben we een prachtige prijzenpot. Zo zijn er extra prijzen voor de beste merrie en de beste kür op muziek.’

Meer aanlegtest, minder proef

De ruiter of amazone zal nog steeds zelf een proef moeten bedenken maar de focus ligt minder op proefonderdelen en meer op aanleg en talent. Hiervoor is gekozen naar aanleiding van de evaluatie van het EK 2019: ‘We vinden het belangrijk om talent en aanleg te belonen’ vertelt Esther. ‘Op deze manier ligt ons kampioenschap ook meer in lijn met het WK Jonge Paarden nu het Fries paard eindelijk erkend is door de WBFSH.’

Kür op muziek

Op vrijdag en zaterdag zullen de voorselecties plaatsvinden, voor de 4-jarigen (L2-niveau), de 5-jarigen (M2-niveau), de 6-jarigen (Z-niveau) en de verschillende klassen subtop.  Traditiegetrouw zullen de finales van alle klassen op de zondag worden verreden, met als kers op de taart toch wel de kür op muziek voor de subtop. Er is een mogelijkheid tot boxhuur voor deelnemers die daar behoefte aan hebben.

Vrije inschrijving

Waar voorheen combinaties zich moesten selecteren door behaalde resultaten uit voorgaande wedstrijdseizoenen is er dit jaar een vrije inschrijving vanwege het gebrek aan wedstrijden afgelopen jaar. Inschrijven kan via Mijn KNHS en vanwege de vrije inschrijving geldt dus ook vol = vol. Alle informatie over het kampioenschap is te vinden op www.platformfriesdressuurpaard.nl en inschrijven kan nog tot 27 september.

Vorig artikelHolistische aanpak van peesblessures
Volgend artikelBlog Ester: mijmeren over een nieuw begin na elk einde