K&PP-Subtop: Filou (Tjalf 443), Kai (Uldrik 457) en Jeroen (Anders 451) kampioenen

Maaike de Jong en Filou S.b. (Tjalf 443), Danielle Heijkoop met Kai Galloper (Uldrik 457) en Marc-Peter Spahn met Jeroen Poll (Anders 451) zijn de subtop kampioenen van het K&PP kampioenschap in Harich op zondagmiddag 9 oktober.

Danielle en Kai hoogste kür score

Het was genieten zondagmiddag in Harich. Een prachtig zonnetje en fraaie Friese paarden, waarbij elf subtopruiters een kür op muziek reden.
De hoogste score voor de kür was voor Danielle Heijkoop die met Kai Galloper (Uldrik 457) 75,125% liet noteren en met een voorsprong van bijna 2% op Hennie Roffel met Renske Carmen f.d. Visscherwei (Tsjalke 397) die daarmee vanzelfsprekend ook de beste merrie in de subtop was. De score van de topmerrie in de kür was 73,625% waarmee ze Marc-Peter Spahn met Mees 497 die voor de eerste keer op wedstrijd een kür samen reden, voorbleef.

Danielle Heijkoop met Kai Galloper (Uldrik 457) Foto: Ingrid Truijens

Jeroen overtuigend winnaar Zware Tour

Peter Spahn wist met zijn Jeroen Poll (Anders 451) overtuigend de Zware Tour te winnen, met 71,563% in de kür wisten ze hun koppositie van de eerste proef op zaterdag, te behouden. Het zilver was voor de andere internationale Grand Prix ruiter: Lisanne Veenje met Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411). Het brons bij de Zware Tour was voor Esther Liano met Stal Liano’s Doede (Lammert 360).

Foto’s: Ingrid Truijens

Maaike en Filou winnen ZZ-Zwaar

In de ZZ-Zwaar lagen de scores gemiddeld lager dan in de Zware en de Lichte Tour, waarbij ook het aantal deelnemers beperkt was. Met Maaike de Jong en Filou s.b. (Tjalf 443) met een totaal uitslag van 63,692%, met Danielle van Vilsteren met Herenbrinks Zucco (Haitse 425) en Patty Hartman met Douwe V.d Hiltsjemuoiswalden (Tsjabring 429) op plek 2 en 3.

Foto: Ingrid Truijens

 

Vorig artikelK&PP-vijfjarigen: Harmina en Dedmer (Nane 492) kampioen
Volgend artikelFyrrha (Markus 491) Kroon, twenter Nika (Tiede 501) dagkampioen in Oregon