Kroonmerrie en moeder Hilbrand 525 kampioen van Engeland

Op zondag 25 september hebben juryleden Ester Reen en Popke van der Meulen in Engeland gekeurd. Ze maakten de negenjarige Stermerrie Sjoukje B. AA (Alwin 469 x Haitse 425) Kroon en kampioen. Het reservekampioenschap was voor de driejarige Jeldau fan Fraithwen Ster (Jehannes 484 x Stendert 447).

Excellente stap

De zeer rassige Sjoukje B. is de moeder van KFPS stamboekhengst Hilbrand 525 (Hette
481). Ze heeft een aansprekend hoofd, is sterk gebouwd met een goede bovenlijn en ze bezit droog en hard beenwerk, zo laten Ester Reen en Popke van der Meulen weten. Haar stap is excellent en daadkrachtig, in haar draf laat ze een sterk gebruik van het achterbeen zien. De eerste premie die Sjoukje, gefokt door Willem Bunt uit Holten en in eigendom van Veronika Biedai, van de juryleden kreeg in haar tweede presentatie een vervolg met Voorlopig Kroon. Dankzij haar ABFP scores van 79 punten voor haar zadelproef – met een 7,5 voor stap – werd Sjoukje meteen definitief Kroon.

Driejarigen: één Ster eerste premie

Van de drie driejarige merries verdiende één een Ster met een eerste premie. De rassige Jeldau heeft een fraaie voorhand en is goed gebouwd. De merrie, gefokt en in eigendom van Ian Garbett werd reservekampioen.
Van de vier hengstveulens die de juryleden te beoordelen kregen ging Titan fan Chippenham (Markus 491 x Norbert 444) van Ruth Sheikh de baan uit met een oranje lintje. Het rassige hengstveulen heeft een verticaal gestelde hals, een sterke bovenlijn, goede kruisligging en een actieve stap en goede draf.

Topscore van 75 punten voor de IBOP

De ochtend op de keuring in Engeland begon met een aantal IBOP proeven, waarvan één aangespannen en zes onder het zadel. Benadette Ster A (Maurits 437 x Sape 381) haalde de hoogste score met 75 punten. De zesjarige Bernadette is gefokt door B.B. van Duijvenvoorde uit Ommeren en in eigendom van Mrs. H.L. Elcome, Larkfield.

 

 

Vorig artikelNationale ereklassetitel voor Tjitte VDK met Jelle van der Kooi
Volgend artikelPieter Claeys en Leonora (Dries 421) 30ste op WK samengesteld: ‘er zit nog meer in’