Kroonmerrie Wende prolongeert titel tuigcompetitie

Merrie Wende van de Zunne Kroon AA (Alwin 469) is de kampioen van de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen voor hengsten, merries en ruinen. In de finale tijdens de Hengstenkeuring op vrijdag 14 januari bleef de merrie met Henk Hammers aan de leidsels GPD Ward (Thorben 466) met Jelmer Ketelaar voor. Daarmee herhaalde Wende haar resultaat van twee jaar geleden.

‘Elastieken’ Wende

Het was voor de liefhebbers van tevoren de vraag: wordt het Wende of Ward? In de voorrondes van de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen zaten de hengst en de merrie elkaar op de hielen en wisselden geregeld van koppositie. In de finale was het sublieme achterbeen van ‘elastieken’ Wende haar krachtige wapen tegen Ward die zich met veel front en een fraai voorbeen niet snel gewonnen gaf.

Groeiend in tuigseizoen

De arbiter moest er uiteindelijk aan te pas komen om Wende het kampioenslint om te hangen. ‘Wende is in het najaar weer bij me in training gekomen’, vertelde Henk Hammers. ‘Ze heeft vorig jaar een stevig jaar gehad met een veulen en er zijn embryo’s bij haar gewonnen.’ Het wedstrijdritme groeide in de loop van de afgelopen weken, vertelde Henk Hammers. ‘De tijd heeft ons geholpen, ze groeit er elke wedstrijd weer beter in. We focussen ons op volgend jaar voor de sjees, als het aan ons ligt wordt het een mooi tuigseizoen in 2022.’ In Harich kreeg de zevenjarige merrie, in eigendom van Rosanne Palermo uit de VS, de handen in ieder geval al op elkaar.
De derde plaats in de finale was voor Augustinus Hoekstra met GPD Aron (Jouwe 485), vierde werd de drachtige Annabel G. van de Sprong (Tsjalle 484) van Anita van Kempen met rijder Marcel van Bruggen.

Vorig artikelIt Stiennen Hynder voor GPD Ward en Jelmer Ketelaar
Volgend artikelSybren Minkema: ‘longeren is meer dan rondjes draven’