Kroonpredicaat voor Elbrich fan ‘e Herdershoeve

Elbrich fan 'e Herdershoeve Kroon (Jehannes 484 x Beart 411) Foto: Johanna Faber

De eerste IBOP van 2021 heeft op donderdag 28 januari het Kroonpredicaat opgeleverd voor Elbrich fan ‘e Herdershoeve (Jehannes 484 x Beart 411). De merrie van de familie Herder uit Wijnjewoude verdiende met amazone Martha van der Meulen 82 punten voor haar rijproef met daarbij een 8 voor houding&balans en een 8 voor impuls. De nog jeugdige Elbrich werd door de jury gecomplimenteerd voor haar mooie houding en correcte basisgangen waarbij ze gedurende de proef losser door het lijf werd.

Tiarda fan Horp definitief Ster

Ook was er promotie voor Tiarda fan Horp (Epke 474 x Haitse 425) van de familie Mensink uit Zweeloo. De heel sterk stappende Tiarda werd door Lisanne Veenje gereden naar 77,5 punten waarmee ze definitief Ster werd. Lisanne kwam ook met eigen fokproduct Wetser R.V. (Hessel 480 x Sjaard 320) in de baan in Wergea. De fraaie zesjarige Wetser liet een 8 noteren voor zijn mooie bergop gesprongen galop, een 8 voor houding&balans en kwam zo op een totaal van 79,5 punten.

Nieuw proef

Het was de eerste keer dat de ruiters en menners de nieuwe IBOP proef reden, de proef die voor mennen en rijden gelijk is. Mooie cijfers waren er ook voor Stermerrie Reintje fan ‘e Goëngamieden (Tjalbert 460 x Sibald 380) van de familie Brandsma uit Goënga. Reintje – gereden door Yvonne Horjus – kreeg een 8 voor haar heel gemakkelijke galop en kwam op 79 punten. Bobbie-Ulkje fan Up to Date Ster (Jehannes 484 x Beart 411) werd door de jury omschreven als een charmante merrie met veel energie. De merrie van Jan Melman uit Amsterdam werd gereden door Evelien Brouwer en kreeg 78,5 punten. Bij het mennen kwam Stermerrie Evelien fan ‘e Ridderdijk (Eise 489 x Beart 411) met Udo de Haan naar de mooie score van 77 punten.

Klik hier door voor de volledige uitslag van deze IBOP.

 

Vorig artikelLivestream IBOP – 28 januari
Volgend artikelBlog Ester: over te grote laarzen, een oud stamboekpapier en verstopte eileiders