Laatste selectiewedstrijd mencompetitie: dubbelslag voor Tobias en Elske, en Udo en Yersie

Tobias Ferwerda met Elke t.W. (Markus 491) Foto: Johanna Faber

Op zondag 31 juli werd de laatste selectiewedstrijd in Oudega gehouden voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen. De sportieve strijd levert een finalelijst op die nog enige sportieve spanning zal opleveren op 13 augustus in Tolbert.

Tobias en Elske winnen

De klasse in de B dressuur werden aangevoerd door Tobias Ferwerda met Elske t.W (Markus 491) die twee proeven op zijn naam schreef en verzekerd is van een finaleplek. Datzelfde geldt voor Wilma Reijenga die met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) in de L een proef won en in de tweede proef Ria Hettinga en Wybe VW Ster (Beart 411) voor moest laten gaan.
Janet van der Ark en Romke PJ (Folkert 353) voerden de lijst aan in de M1, met vlak achter hen Hendrik Eppinga en KFPS stamboekhengst Wardy 509. Die tweede plek wisten Wardy 509 en Hendrik vast te houden, de overwinning in die tweede proef ging naar Udo de Haan met Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480).

Spannende strijd in de M en de Z

De ervaren Romke PJ had een goede dag. Ook in de Z1 voerde hij de klasse aan, deze keer met Ilona Woltman. Ze eindigden voor Fia Tubben – Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) die dankzij een sterke reeks wedstrijden ook in de finale terug gaan komen. Dat geldt ook voor Elzelien van Renssen die met haar eerste premie Stermerrie Veere fan Wylgster Pragt Ster Sport AAA (Wybren 464) dit weekend ook al een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring én de tweede proef in de Z1 won, met Ria Hettinga en Wynvrouw fan Stal Redia Ster (Hessel 480) op de tweede plek. Dat belooft nog een spannende finale te gaan worden in Tolbert op 13 augustus.

Twee maal winst voor Udo en Yersie C

In de ZZ dressuur won Udo de Haan met Kroonmerrie Yersie C AAA (Hessel 480) beide proeven, Helga Flapper eindigde met de eigengefokte Hitske fan ‘e Wigéri Ster Sport AAA (Jisse 433) op de tweede plek en dat gold ook voor Jikke Tange met Vrouck (Reinder 452).

Klik hier voor het klassement van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen

 

 

Vorig artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Boazum
Volgend artikelDag 1 Schijndel: 9 veulens met een oranje lint