Leslie Agricola en Feitse GL winnen online tuigcompetitie JongKFPS (met video)

Leslie Agricola en Feitse GL (Aan 419) Foto: Ingrid Truijens

De online tuigcompetitie van het JongKFPS is gewonnen door Leslie Agricola met Feitse GL Sport (Aan 419). ‘Een mooie constante presentatie’, oordeelde jury Udo de Haan die Leslie en Feitse beloonde met 75,5 punten en een privéles gaat geven als hoofdprijs van deze competitie. Leslie en de inmiddels 11-jarige Feitse GL hebben veel ervaring in het tuigen en sleepten ook al geregeld kampioenstitels binnen.

Naomi en Merle tweede

Zo’n 17 deelnemers stuurden video’s in voor deze online competitie. Zowel Friese paarden in tuig als onder het zadel vielen te bewonderen. De tweede plaats in de competitie was voor Naomi Hendriks-Van Warbij met Merle van de Waelhoeve Ster Sport AA (Uldrik 457). ‘Het paard heeft een zeer mooi front en je hebt haar netjes in de aanleuning’, aldus Udo de Haan die alle inzenders ook tips meegaf om zich te verbeteren.

Jordy en Eilard derde

Derde werd Jordy van Middendorp die de pas driejarige Eilard van Broersmastate (Nane 492) met veel schwung onder het zadel reed. ‘Netjes en gedurfd voorgesteld’, luidde de toelichting van Udo de Haan. ‘Het paard is zeer actief met een mooi voorbeen, wat ook tuigaanleg geeft.’

Klik hier door voor de volledige uitslag

 

Vorig artikelLisanne Veenje: ‘We mogen weer internationaal los’
Volgend artikelBlog-Ester: over bloedwormen, veulentanden en één drachtige merrie