Lichtvoetige Alive S. van de Sprong wint Friesian Talent Cup merries

Fleur van Kempen - Alive S van de Sprong KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

‘Een ongekend hoog niveau’, omschreef jury Kim Jacobi vrijdagmorgen 10 januari de kwaliteit van de merries in de finale van de Friesian Talent Cup, de 15e editie.

Een 9,5 voor galop

Samen met juryleden Hergen van Hall en Johan Hamminga maakte ze Alive S. van de Sprong (Beart 411), gereden door Fleur van Kempen, kampioen. Alive imponeerde in lichtvoetigheid en kreeg zelfs een 9,5 voor de galop. De reservetitel ging naar Chrystal Jede (Alwin 469), die met Susan Wind veel indruk maakte met een fraai front en veel lossigheid in het lijf.

Susan Wind – Crystal Jede
KFPS Hengstenkeuring 2019
© DigiShots

Halve finale gewisseld

Vrijdagmorgen 9.00 uur ging de finale van de Friesian Talent Cup van start. Terwijl Yvette Raquelle Pen de wisseltrofee van Yersie C. (Hessel 480), de winnaar van vorig jaar inleverde, kwam Chrystal Jede (Alwin 469) als eerste in de ring. De merrie gefokt en in eigendom van Stal Jede kreeg een succesvolle ruiterwissel, waarna ze de halve finale in Balkbrug overtuigend met Susan Wind wist te winnen. Ook in Leeuwarden zweefde ze door de baan met veel front en fraai bergop. In de halve finale kwam Alive S. op de tweede plaats, dus het was al snel duidelijk dat het tussen Alive en Chrystal Jede zou gaan. Alive S, gefokt door Anita van Kempen en in eigendom en gereden door haar dochter Fleur van Kempen liep lekker door het lijf, liet zien vlot te kunnen schakelen en maakte het verschil in de galop.

Soepele Berber op drie

De derde plaats was voor Berber T. van ‘e Boppelannen (Tsjalle 454), gereden door Heleen de Haas. De merrie gefokt en in eigendom van de familie Tjeerdsma viel ook op door haar souplesse en gemakkelijke draf.

Vorig artikelDag 1 van de Hengstenkeuring in beeld
Volgend artikelBauke K wint Friesian Talent Cup met een 10 voor draf