Limited Edition en Elias 494 winnen in Exloo

Marc-Peter Spahn en Elias (Foto: Maarten Sluiter)

De Friese paarden hebben zich tijdens de eerste buitenwedstrijd voor de subtop in Exloo op zondag 14 april in de kijker gereden. Marc-Peter Spahn haalde in de Grand Prix met zijn Elias 494 (Jorn 430) een monsterscore van 70,272% , Judith Pietersen en Limited Edition (Uldrik 457) wisten ook overtuigend te winnen in de ZZ-Zwaar.

Binnenkort internationaal debuut

Met een hele ruime afstand op de nummer twee haalden Marc-Peter en Elias heel gemakkelijk de koppositie.‘We maken ons klaar om internationaal te starten, tijdens het CDI in Hagen, Duitsland eind april’, vertelt de ruiter die ondanks hele mooie 8-en en een 9 in zijn proef nog wel verbeterpunten ziet.

Zegereeks Judith en Limited

Judith en Limited noteerde scores van 64,07% en 66,29% in de ZZ-Zwaar. Daarmee haalde de combinatie twee keer een eerste prijs binnen en zetten ze de prima resultaten die ze in 2019 in de dressuurring laten zien voort. ‘Eerst nog goed door trainen zodat hij zich nog meer kan ontwikkelen en dan maken we de overstap naar de Prix st Georges’, aldus Judith Pietersen.

Judith Pietersen met Limited Edition (Foto: Maarten Sluiter)

Wytse 462 op de zesde plaats

Het bleef in Exloo niet bij opvallende prestaties van Judith en Marc-Peter. Jeanet Dam reed zich met Gijsbert JD (Tsjalke 397) naar een tweede prijs in de Prix St. Georges met een score van 65,88%. De zesde plaats in deze klasse was voor Hennie Roffel en Wytse 462 (Arjen 417) die 61,985% lieten noteren.

Hennie Roffel met Wytse 462 (Foto: Maarten Sluiter)
Jeanet Dam met Gijsbert JD (Foto: Maarten Sluiter)
Vorig artikelOude beelden herleven op KFPS.tv
Volgend artikelKoerina Dijkstra: ‘Mijn hart ligt bij het marathonrijden’