Limited Edition overleden

Kop Jansen Limited Edition Ted Kop Jansen Stables 2016 © DigiShots

Op zondag 10 juli is KFPS Paard van het Jaar 2017 Limited Edition Sport Elite (Uldrik 457 x Tsjalke 397) overleden, zo laat Judith Pietersen weten. Limited was een waarachtig ambassadeur voor het Friese paard. Niet alleen door zijn showoptredens met Judith, maar vooral ook omdat hij in de dressuurring tot schitterende prestaties kwam.

Nooit ziek of geblesseerd

Limited Edition (geboren als Kanjer ter Meer) werd 11 jaar. Hij was nooit ziek of geblesseerd, zo schrijft Judith Pietersen op haar facebook. Het was dan ook een grote schok en met veel verdriet dat de amazone meldt dat haar geliefde Lim op zondagmorgen 10 juli is gestorven aan een maagruptuur. ‘We konden niets doen om dit te voorkomen, hij heeft niet geleden.’ Hij had een geweldig karakter, een fantastische ziel, beschrijft ze: ‘ik ben voor eeuwig dankbaar voor het plezier dat hij in het leven van zovelen heeft gebracht.’

Op weg naar Grand Prix

Dit voorjaar pakten Limited en Judith de draad in de dressuur weer op na een korte pauze. Met scores rond de 70% in de Prix St. George reden ze zich in de top van de subtopdressuur. De combinatie was hard op weg om Grand Prix te gaan starten. Judith en Limited werden Hippiade kampioen in de Z1-dressuur en Europees kampioen bij de zesjarige Friese paarden. Tussendoor schitterden ze ook nog in ‘De Stormruiter’ en verzorgden ze shows tijdens de Friesian Proms en Indoor Brabant.

 

Vorig artikelLaura, Shanika, Katoesja en Debby vanuit Zuid-Holland naar Hippiade
Volgend artikelZ-Friezenteam Groningen verdient – na zes weken voorbereiding – ticket voor de Hippiade