Live te volgen: Friese paarden op de KWPN Stallion Show

Wylster 463 met Leonie Evink tijdens de Hengstenkeuring 2020 (Foto: Remco Veurink)

Zaterdagavond 1 februari rond 20.25 uur verzorgt een sterrenteam van vijf Friese toppaarden een presentatie tijdens de KWPN Stallion show in Den Bosch. Wie dit niet wil missen kan live meekijken op de website KWPN.tv.

Vijf veelzijdige tophengsten

Een kwartier lang is de ring in de Brabanthallen in Den Bosch voor de Friese paarden. De vier KFPS stamboekhengsten Elias 494, Eise 489, Wylster 463 en Nane 492  en Limited Edition zullen de veelzijdigheid van het Friese paard op topniveau showen.
Paard van het Jaar 2019, Grand Prix en KFPS stamboekhengst Elias 494 Sport-Elite komt vanzelfsprekend met Peter Spahn om te laten zien dat Friese paarden dressuur op het hoogste niveau aankunnen. Limited Edition, Paard van het Jaar 2017, rijdt met zijn amazone Judith Pietersen inmiddels Lichte Tour en zal hun oogstrelende klasse onder het zadel tonen. Veelzijdige Sport-Elite hengst Eise 489 -al vier keer winnaar van de Silver Bowl Bokaal- komt in de lange lijnen met begeleider Jelmer Chardon. Nynke Bouma zal in traditioneel klederdracht de KFPS stamboekhengst Wylster 463 voor de sjees presenteren. Sybren Minkema rijdt met Nane 492 -reserve algemeen kampioen van de Hengstenkeuring 2020- voor de concourswagen ongetwijfeld de sterren van de hemel in Den Bosch.

Uitwisseling Hengstenkeuring

De show komt voort uit de samenwerking van het KFPS en KWPN rondom het showprogramma op de Hengstenkeuringen. Op de KWPN Stallion Show, de hengstenkeuring van het KWPN die van 30 januari tot en met 2 februari plaatsvindt, is het KFPS aan zet om zich van de beste kant te laten zien. Met het vijftal Friese paarden en hun begeleiders zal er een show op topniveau gegeven worden.

 

Vorig artikelIt Fryske Hynder Fokkerscafé: een toekomst voor jonge fokkers!
Volgend artikelSterrenteam met Friese hengsten geeft topshow bij KWPN Stallion Show (met video)