Livestream eerste bezichtiging KFPS trekt tienduizenden ‘bezoekers’

Foto: Johanna Faber

De livestream van de eerste bezichtiging van de jonge Friese hengsten, die tussen 7 en 12 december plaatsvindt, wordt bijzonder goed bekeken. Op de KFPS Facebook pagina komen per dag zo’n 30.000 bezoekers, de website Phryso.com trekt dagelijks ook nog eens 6.500 mensen.

Kijkers uit heel de wereld

De liefhebbers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit de Verenigde Staten, Duitsland, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en nog meer landen uit de hele wereld. Ze zagen dat er de eerste twee dagen 32 hengsten aangewezen werden voor de tweede bezichtiging, die zal plaatsvinden tijdens de online Hengstenkeuring, die via livestream in januari 2021 staat gepland.

Fokkerij gaat door dankzij livestream

Door de coronamaatregelen mag er geen publiek bij de eerste bezichtiging aanwezig zijn. Om de fokkerij door te kunnen laten gaan, heeft het KFPS het alternatief van de livestream keuringen bedacht. Deze zomer werden de locatiekeuringen al volop via het beeldscherm bekeken. Ook de eerste bezichtiging is populair. Het KFPS zendt de zes dagen durende eerste bezichtiging integraal uit via Facebook en Phryso.com.

Toelichting in Nederlands en Engels

‘s Morgens om 8 uur starten de camera’s en die stoppen rond 17.30 uur, aan het einde van de middag. De eerste twee dagen zijn zo’n kleine 100 hengsten in stap, draf en galop door het beeld gegaan. Ook het jurycommentaar – in Nederlands en vertaald naar het Engels – komt via de microfoon luid en duidelijk binnen. Naast de mensen die ‘real life’ de eerste bezichtiging willen meemaken is er de mogelijkheid om de hele uitzending terug te kijken. Ook daar wordt flink gebruik van gemaakt.

 

Vorig artikelEerste bezichtiging dag 2: dinsdag 8 december
Volgend artikelEerste bezichtiging dag 3: woensdag 9 december