Liza van de Meikade Model (Maurus 441) kampioen Amerikaanse CK Oostkust

Liza van de Meikade Model (Maurus 441) has become Champion of America´s East Coast (Photo): Dallys M photography)

De achtjarige Liza van de Meikade (Maurus 441) werd op de keuring in het Amerikaanse Somers Model verklaard door juryleden Louise Hompe en Corrie Terpstra. ‘Liza is een royale, iets klassieke merrie die echt fenomenaal kan bewegen,’ zegt Louise Hompe,’elke pas is raak bij deze merrie, heel bijzonder om te zien.’ 3 oktober was er een Centrale Keuring aan de oostkust. Daar werd Liza overtuigend, voor de tweede keer in haar carrière, kampioen van de Centrale Keuring.

Twee keer Centrale Keuring

Liza was in 2016 als vijfjarige de eerste kampioen van de Centrale Keuring in Amerika. Dit jaar worden er voor het eerst twee Centrale Keuringen gehouden; aan de oostkust en aan de westkust. Dit om, in verband met de grote afstanden, meer fokkers de gelegenheid te geven hun merrie op een Centrale Keuring te laten zien.

Sportpredicaat

De door Willem Lokhorst gefokte merrie werd in 2014 door eigenaresse Claudia Rayner naar Amerika gehaald: ‘Toen ik haar verkoopvideo zag, wist ik dat ik haar moest kopen. Haar beweging was echt prachtig. Ze wordt in de dressuursport uitgebracht door amazone Jessica O’Donell. Het is de bedoeling om Liza naar het sportpredicaat te rijden. Vorig jaar kreeg ze een merrieveulen van Hessel 480. In de toekomst zal Liza weer ingezet worden voor de fokkerij.’

 

Vorig artikelEK-Friese paarden: 150 combinaties aan de start
Volgend artikelEK-nieuws: Susan Bouwman-Wind met Yme Ids Galloper (Hessel 480) op kop bij de 4-jarigen