Locatiekeuring Stal Lueks levert twee nieuwe Stermerries op

Imke van Es Ster (Omer 493 x Folkert 353) Foto: Johanna Faber

Juryleden Corrie Terpstra en Wil Thijssen keurden negen merries en een hengst op de locatiekeuring bij Stal Albert Lueks in Diever. Van de vier aanwezige driejarige merries, werden er twee Ster met een tweede premie: Imke van Es (Omer 493) en Imre S.R. (Menne 496). Imke van Es waardeerde zich op in draf, ze liet een sterk achterbeengebruik zien en toonde te kunnen verruimen. C.H. van Es fokte Imke uit Sindy V. Ster (Folkert 353), een halfzus van Tjaarda 483.

Dicht bij eerste premie

De 1.68 grote Imre S.R. (Menne 496) van Sjoerd Ruiter zat dicht tegen een eerste premie aan. Puur op basis van beweging zou de driejarige Imre eerste premiewaardig zijn, echter zei Corrie Terpstra: ‘ze mocht edeler zijn in de belijning en meer rasuitstraling hebben.’

Voorlopig Ster

De zevenjarige stamboekmerrie Tjitscke van de Morgenzon (Alwin 469) van Th. Meijs uit Mechelen werd Voorlopig Ster. Wat betreft exterieur voldoet de merrie aan de eisen van het Sterpredicaat maar haar beweging kon sterker. Ze mag zich in een test bewijzen. Mocht Tjitscke definitief Ster worden, dan is haar stamboekmoeder Citseke (Adel 357) Preferent, waarmee Tjitscke dan twee stamboek Preferente merries op rij in de pedigree heeft.

 

Vorig artikelThea heeft de ziekte van Huntington: ‘Tjeerd is mijn medicijn’
Volgend artikelMartha en Kroonmerrie Elbrich dagtopper selectiewedstrijd Young Friesian Dressage Competition