Locatiekeuring Stal Sibma: Linde fan Stal Sibma (Markus 491) Ster eerste premie

Linde fan Stal Sibma (Markus 491) Foto: Johanna Faber

Op de locatiekeuring woensdag 1 juni bij Stal Sibma haalde Linde fan Stal Sibma (Markus 491) een Ster met een eerste premie. De driejarige merrie imponeerde vooral in draf waarbij ze ‘gaat zitten en goed vertrekt’, aldus juryvoorzitter Piet Bergsma die samen met Louise Hompe en Corrie Terpstra de paarden keurde.
Op de keuring in Rottum werden in totaal twee paarden Ster verklaard en kreeg de nummer één, hengstveulen Tjeerd fan Stal Sibma (Yme 507 x Epke 474), een eerste premie dankzij een edel hoofd, ruime stap, lekker door het lijf bewegen, en een opwaartse draf met een sterk achterbeen.

De twee Sterren bij de locatiekeuring van Stal Sibma. Linde fan Stal Sibma Ster (Markus 491 x Dries 421) met links de 11-jarige Jinke Marrit Ster (Jisse 433 x Ulke 338) met in de blauwe jas eigenaresse Cristina Stoica. Foto: Johanna Faber

De driejarige Linde is gefokt en in eigendom van Stal Sibma en de derde Sternakomeling van Iris fan ’t Fjildhûs Ster (Dries 421 x Tsjerk 328). Haar overgrootmoeder is Kroonjuweel Puck Ster Preferent (Oepke 266) die van haar 16 nakomelingen er maar liefst 10 Ster of hoger zag worden. Linde komt uit stam 65, uit de lijn waar ook de sportieve ‘Poll’ paarden zoals Jeroen Poll (Anders 451) uit voortkomen.

11-jarige Jinke Marrit Ster

Een Ster tweede premie was er voor de oudste merrie op de keuring: Jinke Marrit S. Ster (Jisse 433 x Ulke 338). De 11-jarige Jinke Marrit mocht wat edeler in haar hoofd, en haar rug mocht ook wat sterker, maar ze was voorzien van hard en droog beenwerk. De merrie gefokt door Mevr. J. Steenbeek uit Joure en in eigendom van Cristina Stoica stapte ruim en goed door het lichaam. In draf is ze opwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en met een mooi buiging in het spronggewricht.

 

 

Vorig artikelVacature: manager Communicatie & Verenigingszaken
Volgend artikelKFPS en Tweespan Ruitersport tekenen voor driejarige samenwerking