Luxe Annie (Jehannes 484) Voorlopig Kroon

Annie van der Fuhse (Jehannes 484 x Tsjerk 328) (Foto: Karin Sevink)

Vijf Sterren en een eerste premie Kroonmerrie, dat is de oogst van de locatiekeuring bij Stal De Mersken op vrijdag 21 augustus.

Rassig, langgelijnd en met fraaie draf

De langgelijnde, luxe Annie van der Fuhse (Jehannes 484 x Tsjerk 328) kreeg een Ster eerste premie in de ochtendronde die helaas wel met beeld, maar zonder geluid werd gelivestreamd. De vierjarige Annie, gefokt en in eigendom van Sabine Hilbrecht, liet ook in de tweede ronde haar fraaie draf zien, met een sterk achterbeengebruik en mooi door het lijf. Juryleden Corrie Terpstra en Wil Thijssen maakten Annie Voorlopig Kroon dankzij haar ‘goede ras, draf en beenwerk.’

Vier keer Ster tweede premie

De vier Sterren tweede premie waren voor de vierjarige Anna-Lientje III (Bartele 472 x Jasper 366), die haar moeder Carlientje Ster (Jasper 366) Preferent maakte, en de driejarigen: Djuwke van ‘t Oost (Haike 482 x Bente 412), Doutzen B.L. (Tsjalle 454 x Beart 411) en Djoke van de Hulsthof (Hette 486 x Tjalbert 460).

Mayke B. Kroon (Tsjalle 454 x Olof 315) Foto: Karin Sevink

Luxe Mayke B. Kroon krijgt eerste premie

De eerste premie die de rijk behangen Kroonmerrie Mayke B. (Tsjalle 454 x Olof 315) van Abe Brandsma van de jury kreeg, kon de achtjarige merrie, afkomstig uit de ‘Leijendekker fokkerij’, niet omzetten naar het Modelpredicaat. De luxe Mayke bezit veel behang en heeft een edel hoofd, haar beenwerk is hard en droog, maar haar rug mocht sterker. Dankzij haar hele goede stap kreeg ze een uitnodiging voor de tweede ronde waar ze ook weer overtuigde met een opwaartse draf. Voor het toekennen van het predicaat Model mocht haar bovenlijn sterker, zo luidde de jurytoelichting.

Klik hier door voor de volledige uitslag.

Vorig artikelLocatiekeuring Stal fan de Kadyk start om 11.30 uur
Volgend artikelVideo van locatiekeuring Stal De Mersken, 21 augustus 2020